Objektif untuk Melatih Pekerja Perubatan

Menetapkan senarai objektif untuk melatih pegawai perubatan adalah mustahak untuk hospital dan kemudahan perubatan lain. Senarai objektif yang ditetapkan untuk semua pekerja perubatan, tanpa mengira jawatan mereka, dapat memberikan rasa perpaduan di antara pekerja yang diminta untuk menyelesaikan objektif yang serupa. Objektif harus jelas dan ringkas untuk mengelakkan kekeliruan.

Diagnosis

Salah satu objektif utama untuk melatih pegawai perubatan menyelesaikan tugas mereka secara rutin adalah untuk membolehkan doktor membuat diagnosis yang tepat. Agar doktor dapat melakukannya, mereka perlu mempunyai semua maklumat yang relevan mengenai keadaan pesakit. Jururawat dan pembantu jururawat yang mencatat tanda-tanda penting dan memberikan rawatan pesakit perlu terperinci dan tepat sehingga doktor dapat memberikan preskripsi dan rawatan yang tepat apabila perlu.

Penjagaan pesakit

Objektif utama lain untuk melatih pekerja perubatan adalah mewujudkan persekitaran di mana pekerja perubatan memberikan rawatan pesakit yang terbaik. Setelah menetapkan tujuan dan objektif untuk pengasuh memberikan rasa keseragaman di mana pesakit diberi jenis rawatan yang sesuai setiap masa. Menurut laman web untuk sistem kesihatan University of Washington, penduduk perubatan biasanya berkembang sepanjang latihan mereka sehingga mereka mencapai tahap kompetensi yang tidak sedarkan diri, titik di mana mereka dapat memberikan tahap rawatan perubatan yang tepat kepada pesakit tanpa memikirkannya sebelumnya. Pada tahap ini, pengasuh secara automatik memberikan jenis penjagaan yang tepat kerana menjadi sifat kedua bagi mereka.

Kerja berpasukan

Objektif lain ketika melatih kakitangan perubatan adalah mengajar setiap penyedia penjagaan dan pekerja tempatnya yang sesuai dalam proses pemberian perawatan. Ini dapat memberikan kerja berpasukan yang lebih baik di antara anggota perubatan yang berbeza. Pekerja perubatan sering bekerja sebagai sebahagian daripada pasukan yang lebih besar, dan bukannya satu individu yang menyediakan semua rawatan pesakit yang diperlukan. Latihan untuk pekerja harus mengajar kakitangan perubatan pentingnya komunikasi antara pekerja dan protokol yang diperlukan untuk melakukannya.

Pendidikan

Pendidikan seumur hidup biasanya diperlukan oleh pekerja perubatan di semua peringkat. Kakitangan perubatan boleh dilatih sedemikian rupa sehingga latihan itu dapat memupuk pendidikan berterusan daripada anggota staf. Kakitangan perubatan boleh didorong untuk mengintegrasikan pendidikan lanjutan ke dalam rutin harian dan mingguan mereka sedemikian rupa sehingga mereka terus memperbaiki diri dan rawatan perubatan yang mereka berikan.