Cara Mengubah Tajuk Halaman dalam Postingan Blogspot

Kod HTML laman web memainkan peranan penting dalam menentukan seberapa tinggi kedudukan halaman dalam senarai hasil mesin pencari. Judul muncul di bahagian tajuk catatan blog, di bar tajuk penyemak imbas anda dan dalam hasil yang dilihat pengguna ketika melihat hasil carian. Setelah membuat catatan, anda mungkin menemui kesalahan di dalamnya atau ingin mengulang kata anda. Sebagai pengguna Google Blogspot, anda mempunyai kekuatan untuk mengubah teks tajuk entri blog yang ada sesuka hati.

1

Lawati Blogspot dan log masuk ke akaun anda. Halaman Papan Pemuka anda muncul, berisi senarai blog semasa anda di bahagian Urus Blog di halaman tersebut. Sekiranya anda hanya mempunyai satu blog, anda akan melihat satu blog di bahagian tersebut.

2

Klik pautan "Edit Posts" muncul di bawah nama blog yang ingin anda kemas kini. Halaman Edit Catatan dibuka, yang berisi senarai semua catatan anda di blog itu.

3

Tinjau senarai dan klik pautan "Edit" di sebelah yang anda mahu ubah. Laman web ini memaparkan kotak teks "Tajuk" yang mengandungi teks semasa dalam tajuk catatan. Ganti teks itu dengan tajuk baru anda dan klik "Publish Post."

4

Klik "Lihat Pos" untuk melihat catatan blog yang dikemas kini. Tajuk anda yang dikemas kini akan muncul di bar tajuk penyemak imbas dan di bahagian tajuk pos blog anda.