Dasar Pelupusan Perabot Pejabat Syarikat

Perabot pejabat lama anda boleh menjadi sumber pendapatan syarikat, jika anda mengikuti dasar pelupusan kreatif. Organisasi mungkin bersedia membayar anda untuk perabot pejabat lama anda. Mereka juga boleh mengeluarkannya untuk anda. Jangan buang kerusi atau meja pejabat lama sehingga anda mencuba polisi pelupusan perabot pejabat syarikat.

Pekerja

Sebelum membuang perabot pejabat anda, beri peluang kepada pekerja anda untuk membeli perabot dari anda. Sebilangan pekerja mungkin mendapati kerusi pejabat mereka selesa dan akan membayar $ 20 untuk membawa kerusi pulang bersama mereka. Pekerja lain mungkin memerlukan pemfailan kabinet atau meja di pejabat rumah mereka. Ini adalah situasi menang-menang kerana anda mendapat pendapatan untuk menjual perabot pejabat lama yang tidak perlu anda serahkan dan pekerja anda mendapatkan perabot pejabat dengan harga potongan.

Kedai Perabot terpakai

Kedai perabot pejabat terpakai akan membayar anda untuk perabot lama anda. Mereka juga boleh mengeluarkannya untuk anda. Buat inventori perabot pejabat supaya anda mempunyai inventori untuk dibandingkan dengan senarai kedai. Cuba dapatkan sekaligus untuk membuang semua perabot anda. Ini akan mengurangkan jumlah pengiraan yang harus Anda lakukan, dan ini mendorong kedai perabot terpakai untuk mengambil semua perabot anda dan bukan hanya barang tertentu.

Derma

Sumbangkan perabot pejabat anda kepada organisasi kebajikan dan terima penghapusan cukai syarikat anda. Salvation Army, sekolah tempatan, gereja dan organisasi amal tempatan adalah tempat di mana anda dapat menyumbangkan perabot pejabat anda untuk tujuan baik sambil membantu syarikat anda keluar pada masa yang sama.

Kitar semula

Perabot pejabat mengandungi kain, plastik, logam dan kayu yang mungkin bernilai untuk pusat kitar semula. Sebelum membuang perabot anda, hubungi pusat kitar semula tempatan dan terangkan bahawa anda memerlukan wang tunai untuk mengitar semula perabot pejabat lama anda. Buat inventori perabot pejabat yang merangkumi senarai bahan dari mana perabot itu dibuat untuk mendapatkan nilai anggaran dari syarikat kitar semula. Selagi kos pengangkutan atau pengambilan tidak lebih daripada anggaran pulangan, maka ini adalah pilihan yang baik.