Cara Hiasan untuk Menyembunyikan Projektor

Projektor adalah cara terbaik untuk memainkan filem di skrin yang lebih besar atau menunjukkan tayangan slaid. Projektor moden ringan dan ramping, tetapi masih boleh melekat di bilik anda. Dengan sedikit kreativiti, anda dapat mencari cara hiasan untuk menyembunyikan projektor itu, atau menggabungkannya dengan hiasan, jadi ia tidak terlalu memalukan.

Diletakkan di Kabinet

Anda boleh membeli kabinet media untuk menyimpan projektor anda dari pandangan. Kabinet ini mempunyai lubang di bahagian belakang, jadi anda boleh memasang projektor ke soket. Mereka juga pintu kabinet yang meluncur atau berayun terbuka, yang memungkinkan peranti memproyeksikan ke layar. Anda memerlukan kabinet dengan rak yang cukup kukuh untuk menampung berat projektor yang lebih berat.

Di Sebalik Skrin

Skrin lipat adalah cara yang murah dan mudah untuk menyembunyikan projektor. Cukup letakkan projektor pada pendirian dan lipat skrin di hadapan projektor. Anda dapat mencari skrin dalam beberapa warna dan gaya yang berbeza, sehingga mereka akan kelihatan hiasan di dalam bilik. Skrin juga ringan, jadi mudah dilipat dan dipindahkan semasa anda mahu menggunakan projektor.

Menyembunyikan Projektor Pemasangan Siling

Menyembunyikan projektor yang dipasang di siling adalah lebih mencabar, tetapi mungkin dengan peralatan yang betul. Contohnya, jika anda mempunyai siling berjubin, anda boleh memasang projektor di atas jubin siling. Ia boleh dipasang pada motor, dan anda boleh menurunkan jubin siling semasa anda ingin menonton projektor dan menaikkannya semasa anda mahu menyembunyikan projektor. Sebagai pilihan, anda boleh memasang kotak hiasan ke siling di sekitar kawasan projektor.

Mengusahakan Dekorasi

Daripada menyembunyikan projektor dari pandangan, anda boleh menggunakannya untuk hiasan bilik. Meletakkan projektor di atas rak buku yang sudah ada dan mengelilingi peranti dengan pernak-pernik atau barang hiasan akan membantunya menyatu. Anda juga boleh menghiasi projektor. Contohnya, mengetuk poster filem kecil di dudukan projektor akan meningkatkan hiasan bilik teater rumah. Hati-hati jangan sampai merosakkan projektor semasa anda menghiasnya.