Menetapkan semula Bateri EVO

Sekiranya anda yakin bahawa anda tidak mendapat masa pakai bateri, anda seharusnya keluar dari telefon bimbit HTC EVO 4G, anda mungkin dapat meningkatkan prestasi bateri dengan menentukurkannya atau melakukan tetapan semula keras. Mengkalibrasi bateri HTC EVO membolehkannya diisi dengan kapasiti penuh, dan melakukan tetapan semula keras mengembalikan telefon ke keadaan asal. Lakukan tetapan semula keras hanya jika anda telah cuba menentukurkan bateri dan tidak melihat peningkatan dalam jangka hayat bateri.

Penentukuran Bateri

1

Sambungkan HTC EVO ke penyesuai AC. Lampu di bahagian atas telefon menyala untuk menunjukkan bahawa telefon sedang dicas. Biarkan telefon pada penyesuai AC selama lapan jam.

2

Tanggalkan HTC EVO dari penyesuai AC. Tekan dan tahan butang Daya di bahagian atas telefon sehingga layar memaparkan menu berjudul "Pilihan Telefon." Sentuh pilihan "Matikan" untuk mematikan telefon.

3

Sambungkan semula penyesuai AC ke HTC EVO selama satu jam.

4

Putuskan sambungan penyesuai AC dan tekan butang Daya di bahagian atas telefon untuk menghidupkannya semula. Setelah dua minit berlalu, matikan HTC EVO sekali lagi.

5

Sambungkan semula penyesuai AC selama satu jam, kemudian cabut penyesuai AC dan gunakan HTC EVO seperti biasa.

Tetapan semula

1

Sandarkan semua fail penting pada HTC EVO atau pindahkan ke kad simpanan. Proses penetapan semula keras membuang semua data dari memori dalaman telefon, tetapi tidak menghapus data dari kad simpanan.

2

Sentuh butang "Menu" di bahagian bawah HTC EVO, dan kemudian sentuh ikon "Tetapan" di sudut kanan bawah menu.

3

Sentuh pilihan "Privasi" pada menu "Tetapan".

4

Sentuh pilihan "Reset Data Kilang" untuk melakukan tetapan semula keras pada HTC EVO anda.