Idea Pemasaran untuk Resort

Pelancongan cenderung menurun pada masa ekonomi yang lebih sulit, itulah sebabnya banyak pusat peranginan pada tahun 2010 mempertimbangkan untuk menumpukan usaha dan sumber daya khusus untuk mengembangkan idea pemasaran untuk meningkatkan penjualan dan kepuasan pelanggan. Perjalanan antarabangsa ke AS turun 5 peratus antara tahun 2008 dan 2009, termasuk penurunan 10 peratus orang yang melakukan perjalanan dari Eropah dan penurunan 8 peratus orang yang melakukan perjalanan dari Asia, menurut Pejabat Pelancongan dan Pelancongan Industri.

Ini adalah masa yang tepat untuk resort mengasah alat pemasaran mereka untuk membangun atau mengubah posisi kehadiran di pasaran, memperbaharui hubungan dengan pelanggan sebelumnya, dan melakukan hubungan dengan yang baru.

Pemasaran E-mel yang disasarkan

Resort dengan berkesan telah menerapkan strategi pemasaran e-mel yang disasarkan untuk meningkatkan komunikasi dengan para tetamu sebelumnya dan mendorong kunjungan kembali, terutama pada musim di luar. Sebagai contoh, Mammoth Mountain membuat kemas kini sensitif waktu mingguan dan harian mengenai keadaan salji untuk menggoda pengunjung yang kerap dengan tawaran untuk percutian pada saat terakhir ketika keadaan sangat baik. Kunjungan tetamu meningkat tiga kali ganda kerana idea pemasaran ini.

Mesej dapat diperibadikan dengan bantuan perisian pemasaran khusus sehingga penerima e-mel kurang mengetahui bahawa mereka menerima pesanan massal, menurut artikel itu.

Tie-in Penawaran Baru

Resort boleh membuat kempen pemasaran berskala besar sambil melancarkan penawaran baru. Pada tahun 2010, Sheraton Hotels and Resorts melancarkan kempen pemasaran bernilai $ 20 juta untuk menunjukkan baik pulih tawaran $ 6 bilion mereka, menurut Hospitality. Bilik tamu, tempat tidur dan lobi yang bersambung dengan internet dipasarkan dengan slogan khas yang menarik untuk memperbesar fokus tumpuan resort untuk menggabungkan perniagaan dan kesenangan. Slogan termasuk, "Siapa yang menyatukan garis bawah dan dasar."

Laman web

Banyak resort, termasuk All Seasons Resort Lodging, menggunakan laman web mereka sebagai alat pemasaran utama. Pemasaran laman web dapat membantu meratakan persaingan antara resort berantai dan resort bebas, menurut "Pemasaran dan Pengedaran Internet untuk Resort."

Laman web boleh merangkumi fotografi profesional, lawatan maya, video dalam talian, maklumat tempahan dan borang dalam talian untuk membuat tempahan. Mereka juga dapat memberikan borang maklum balas yang tidak ternilai sehingga resort dapat mengenal pasti kekuatan dan bidang peningkatan yang disasarkan. Kerjasama dalam talian yang strategik dengan industri pelengkap, seperti syarikat penerbangan, penyewaan kereta, atau laman web mencari tambang, boleh menghasilkan rujukan bersama.

Rangkaian

Rangkaian berkaitan perjalanan telah terbukti menjadi strategi pemasaran yang berkesan untuk resort. Syarikat yang kepemilikannya merangkumi banyak resort dan hotel dapat menjadwalkan perjalanan penjualan destinasi, di mana pelanggan yang disukai atau berpotensi membuat tempahan - seperti kumpulan ski, pengendali pelancongan, perancang acara atau agensi pelancongan - dapat dilayan dengan penawaran khusus resort.

Resort juga boleh bekerjasama dengan kumpulan tempatan untuk menaja acara kawasan. Sebagai contoh, pada tahun 2010, All Seasons Resort Lodging adalah penaja untuk Sundance Film Festival dan Triple Crown World Series.

Penempatan produk

Resort boleh memasarkan imej dengan bekerjasama dengan syarikat yang falsafah jenama melengkapkan syarikat mereka. Resort "Reka bentuk hijau" boleh bekerjasama dengan vendor yang menawarkan produk spa organik atau bebas paraben, misalnya.