Cara Menjadikan Syarikat Iklan Berjaya

Masa depan agensi pengiklanan anda bergantung pada kemampuan anda untuk menyesuaikan diri dengan tabiat penggunaan media pengguna yang berubah dan anggaran iklan yang lebih konservatif pelanggan. IBIS World, sebuah firma penyelidikan yang melaporkan tren pengiklanan hingga tahun 2012, memproyeksikan bahawa agensi iklan akan menguji semula campuran media mereka untuk menghadapi cabaran ini. Kupon, brosur dan bahan mel terus yang berpatutan akan mendapat perhatian bersama-sama dengan mesej berasaskan mudah alih. IBIS World meramalkan bahawa perniagaan juga akan mengunjungi radio dan televisyen.

Kepakaran Pasaran

Pengetahuan agensi anda mengenai pasaran sasaran pelanggan anda, bersama dengan trend ekonomi yang mempengaruhi setiap perniagaan pelanggan, memberi anda maklumat yang anda perlukan untuk membuat kempen iklan yang berkesan. Firma pengiklanan serantau anda berada dalam posisi yang lebih baik untuk melayani pelanggan terdekat berbanding dengan agensi nasional yang menggunakan komunikasi telefon dan e-mel ke akaun perkhidmatan. Sebagai contoh, keakraban anda dengan landskap restoran di bandar anda membolehkan anda membantu pelanggan restoran menonjol daripada kekacauan restoran yang kompetitif.

Pengetahuan Pelanggan

Memahami tujuan perniagaan setiap pelanggan, kekangan operasi dan keperluan dan kehendak pelanggan yang berpotensi membolehkan anda melihat peluang pengiklanan dari perspektif pelanggan anda. Setelah anda menggunakan pandangan tersebut, anda akan dapat mengembangkan kempen yang menarik bagi pelanggan tersebut. Iklan yang ditulis dengan jelas dan kaya akan membantu menyampaikan mesej pelanggan anda jika anda mengelakkan kekasaran dan kekacauan visual yang berlebihan yang sering membuat pembaca melewatkan iklan sepenuhnya.

Pemilihan Media

Tetapkan tahap untuk kempen iklan yang berjaya dengan meletakkan iklan yang dibuat dengan baik di media yang sesuai untuk pasaran dan mesej tersebut. Sebagai contoh, menjadualkan iklan televisyen pelanggan pusat kebun anda semasa rancangan berkebun tempatan yang sangat popular. Jangkau khalayak profesional muda dengan meletakkan iklan bar kopi di laman media sosial tempatan. Apabila pilihan media anda memberikan hasil yang positif, pelanggan anda yang berpuas hati cenderung memberikan rujukan yang membantu meningkatkan senarai dan pendapatan pelanggan anda.

Antara Muka Mudah Alih

Sebilangan besar pelanggan anda, bersama dengan pelanggan dan prospek mereka, menganggap telefon bimbit mereka sebagai alat komunikasi peribadi dan perniagaan yang penting. Pengguna juga meneliti, membeli-belah, menempah buku dan menonton video melalui teknologi telefon pintar. Perkenalkan pelanggan anda kepada pengguna yang disasarkan melalui penyampaian iklan terpilih yang dapat dialami oleh penonton di mana saja. Pamerkan sebuah kedai runcit yang sedang menjalankan penjualan tanpa pemberitahuan atau menyampaikan tawaran istimewa restoran melalui video mudah alih. Menjangkau pengguna melalui pengalaman iklan interaktif ini meletakkan pelanggan anda untuk mencapai hasil pengiklanan yang diinginkan yang juga menguntungkan agensi anda.

Kakitangan Berjimat Teknologi

Membangun dan melaksanakan kempen iklan yang berjaya tidak akan berlaku secara tidak sengaja. Anda memerlukan kakitangan agensi terkemuka dengan pangkalan pengetahuan dan kepakaran khusus dalam teknologi khusus. Sekiranya agensi anda mengkhususkan diri dalam pengiklanan Internet dan pengeluaran video, misalnya, merekrut profesional yang cemerlang dalam pekerjaan yang menuntut itu. Sekiranya anda mewakili syarikat perhotelan, sertakan pakar hotel dan percutian berpengalaman dalam pasukan eksekutif akaun anda. Meluangkan masa untuk membina kakitangan anda memberi kredibiliti yang diperlukan oleh agensi anda untuk mengembangkan asas pelanggan anda.