Cara Membuat Tab Mel Google di Salesforce

Salesforce menjadi tuan rumah aplikasi pengurusan hubungan pelanggan dalam talian yang boleh digunakan oleh perniagaan kecil untuk mengawasi komunikasi mereka dengan pelanggan dan pelanggan. Di antara pilihan dalam aplikasi Salesforce adalah kemampuan membuat Tab Web, yang merupakan tab yang berisi laman web dalam aplikasi. Fungsi ini sesuai untuk pengguna kerana menghilangkan keperluan untuk beralih antara tetingkap atau tab penyemak imbas ketika menggunakan aplikasi Salesforce dan laman web lain yang sering digunakan, seperti Google Mail.

1

Log masuk ke akaun Salesforce anda.

2

Klik nama anda di sudut kanan atas skrin dan pilih "Persediaan." Di sebelah kiri skrin anda akan melihat menu pilihan persediaan peribadi, aplikasi dan pentadbiran.

3

Klik "Buat" di bawah Penyediaan Aplikasi di menu sebelah kiri, dan pilih "Tab." Skrin Tab Tersuai muncul.

4

Klik butang "Baru" yang terletak di sebelah kanan Tab Web menuju untuk membuka skrin Tab Web Baru. Ini adalah yang pertama dari beberapa skrin yang membimbing anda melalui pembuatan tab baru anda.

5

Pilih "Lebar Halaman Penuh" atau "2 Lajur dengan Sidebar Salesforce.com" dan klik butang "Seterusnya". Sekiranya anda memilih pilihan halaman penuh, maklumat di tab Gmail anda akan memenuhi jumlah ruang maksimum. Pilihan bar sisi menyediakan bar menu di sebelah kiri skrin dengan pautan ke fungsi Salesforce lain.

6

Masukkan nama di kotak teks Tab Label. Nama yang anda pilih adalah yang akan muncul di bahagian atas skrin dengan tab anda yang lain. Pilih nama yang memudahkan anda dan pengguna lain memahami apa yang ada di tab itu, seperti "Gmail."

7

Klik kotak "Gaya Tab" dan pilih gaya untuk tab baru anda. Gaya untuk membantu anda menavigasi antara tab anda dan hadir dalam pelbagai warna dan simbol. Gaya yang baik untuk digunakan untuk tab Gmail anda ialah Mail, yang merangkumi simbol sampul surat.

8

Klik butang "Seterusnya" di bahagian bawah skrin.

9

Ketik "//gmail.com" di kotak teks Butang atau Pautan URL dan klik "Seterusnya."

10

Klik "Simpan" untuk menyimpan tab baru anda, yang akan muncul di bahagian atas skrin dengan tab anda yang lain.