Cara Meningkatkan Keuntungan dalam Perniagaan Penghancur & Tunda

Memiliki perniagaan penghancur dan penarik membolehkan anda menjadi bos anda sendiri, serta memberikan perkhidmatan yang berharga kepada pemandu individu, pemilik perniagaan dan komuniti anda secara amnya. Walaupun perniagaan penghancur dan penarik kelihatan mudah dikendalikan, jauh lebih sukar untuk mengoperasikannya dengan baik, memaksimumkan keuntungan dengan mengembangkan lebih dari sekadar menarik kereta dari tempat kejadian.

1

Menjimatkan kos bahan bakar. Gas nampaknya selalu meningkat dan dapat mengambil sebahagian besar keuntungan anda. Untuk memastikan pemandu anda tidak membuang gas berharga semasa memandu untuk menarik pekerjaan, lengkapkannya dengan sistem kedudukan global. TomTom, pembuat GPS yang popular, melaporkan bahawa satu perkhidmatan penghancur dan penarik telah mewujudkan penjimatan gas sebanyak $ 40,000 sebulan dengan menggunakan sistem navigasi.

2

Hubungi perniagaan tempatan untuk memastikan tempat letak kenderaan mereka jelas bagi pelanggan. Perniagaan yang mempunyai tempat letak kenderaan khusus untuk pelanggan mereka mungkin tidak menghargainya apabila bukan pelanggan mengambil tempat letak kereta yang dikhaskan untuk pelanggan. Menjalin hubungan dengan pemilik dan pengendali perniagaan tersebut dapat berarti bahawa ketika orang parkir di tempat-tempat yang ditujukan untuk pelanggan mereka, mereka memanggil anda untuk datang dan mengundurkan kereta tersebut.

3

Bekerjasama dengan kenderaan dan bengkel kenderaan untuk bertindak balas terhadap kemalangan yang memerlukan penarik. Apabila orang mengalami kemalangan kereta yang mengakibatkan kerosakan kenderaan mereka, mereka tidak semestinya tahu di mana perlu ditarik. Tetapi orang-orang yang sama mungkin lebih suka kedai kenderaan dan pembaikan kenderaan yang mereka kunjungi setiap kali mereka memerlukan kerja di kereta mereka. Sekiranya berlaku kemalangan, mereka mungkin memanggil perniagaan tersebut untuk meminta mereka mengesyorkan perkhidmatan penarik. Sekiranya anda mempunyai hubungan yang terjalin dengan perniagaan tersebut, mereka mungkin akan mengesyorkan anda.

4

Sewa ruang simpanan kereta. Selalunya, kedai-kedai pembaikan kereta mempunyai kereta yang duduk selama berhari-hari atau bahkan beberapa minggu sementara bahagian khas dipasang untuk dipasang di dalam kereta. Ini memerlukan ruang kerja yang berharga dari perniagaan ini. Anda boleh membantunya dengan menawarkan sebahagian ruang yang anda gunakan untuk menyimpan kereta yang anda bawa kepada mereka, dengan bayaran. Kereta di mana bengkel auto mempunyai mekanik cenderung juga memerlukan penyimpanan jangka panjang, yang boleh anda tawarkan untuk disediakan.

5

Kembangkan ke pengambilalihan kenderaan. Trak tunda adalah alat utama perdagangan kenderaan pengambilalihan kenderaan. Oleh kerana anda mempunyai peralatan yang diperlukan untuk melakukan pengambilalihan semula, semua yang anda perlukan sekarang adalah lesen perniagaan yang betul. Periksa dengan negeri anda, kerana syarat pelesenan berbeza dari satu negeri ke yang lain.