Cara Beriklan di Tempat Perlindungan Bas

Mengiklankan produk atau perkhidmatan syarikat anda di tempat perlindungan bas mendapat pesanan anda di hadapan ribuan pembeli. Selain menarik orang yang menunggu bas, iklan anda juga dilihat oleh orang yang melewati kenderaan dan pejalan kaki yang berjalan melewati tempat perlindungan. Kunci untuk menggunakan iklan perlindungan bermula dengan meneliti dan memahami demografi khalayak anda sehingga iklan anda muncul di tempat yang membantu meningkatkan jenama anda.

1

Hubungi pihak berkuasa transit di kota atau negara Anda untuk mengetahui siapa yang mengelola iklan tempat tinggal bas dan untuk mendapatkan spesifikasi dan keperluan cetak untuk iklan anda. Banyak bandar dan negeri, seperti seluruh sistem transit Maryland dan program periklanan perlindungan sistem bas PACE pinggir bandar Chicago, dikendalikan oleh agensi iklan tertentu. Di beberapa wilayah, seperti Miami-Dade County di Florida, iklan tempat perlindungan bas dikendalikan oleh jabatan periklanan transit dan perhubungan media daerah. Di bandar lain, termasuk kawasan Greater Los Angeles, nama dan nombor telefon vendor yang mengatur iklan disenaraikan di tempat perlindungan bas. Sekiranya anda ingin beriklan di pelbagai bandar, hubungi agensi pengiklanan luar untuk membantu anda menentukan harga dan ketersediaan.

2

Pilih tarikh mula untuk kempen periklanan tempat tinggal anda, dan tentukan berapa lama anda mahu ia dijalankan. Tempah ruang anda seawal mungkin kerana ruang di beberapa tempat perlindungan cenderung kekurangan, terutamanya pada separuh terakhir tahun ini.

3

Reka iklan anda agar kreativiti menarik perhatian. Pertimbangkan untuk membuat iklan sekeliling yang muncul di semua sisi tempat perlindungan untuk menarik perhatian pejalan kaki dan lalu lintas jalan dari semua sudut. Gunakan fon yang cukup besar untuk orang melihat iklan dari lorong yang jauh atau ketika mereka berjalan menuju tempat perlindungan dari kejauhan. Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran reka bentuk, sewa agensi iklan luar yang berpengalaman dalam membuat iklan tempat perlindungan bas untuk merancang iklan tersebut. Agensi ini juga akan menguruskan percetakan dan bekerjasama dengan pihak berkuasa transit untuk menyiarkan iklan di tempat perlindungan.

4

Libatkan khalayak anda dengan menjadikan iklan itu interaktif sehingga mendapat lebih banyak perhatian daripada bakal pelanggan. Tambahkan kod teks ke iklan anda dan gunakan salinan yang meminta orang untuk terlibat dengan mengirim pesanan teks dari telefon mereka. Keupayaan Bluetooth dapat ditambahkan ke iklan yang diterangi atau diterangi cahaya sehingga orang dengan peranti tersebut dapat ditawarkan iklan pilihan. Pilihan lain adalah menggunakan teknologi pengecaman foto untuk mendorong orang di jalanan mengambil foto iklan dan mengirimkannya melalui kod teks untuk mendapatkan kredit untuk hadiah. Hadiahnya mungkin merupakan entri dalam undian, akses ke nada dering, atau menerima keahlian yang berkaitan dengan produk atau perkhidmatan anda.