Idea Iklan Tempatan Murah

Sedikit perniagaan menikmati kemewahan anggaran iklan yang tidak berkesudahan. Itulah sebabnya idea pengiklanan tempatan yang murah dan berharga dolar menarik minat banyak syarikat. Anda mungkin merupakan syarikat permulaan yang memerlukan perniagaan tempatan baru sekarang, atau mungkin anda adalah syarikat mapan yang hanya ingin meningkatkan anggaran iklan anda. Walau bagaimanapun, kunci untuk menggunakan penyelesaian iklan murah yang menarik bagi penduduk tempatan memerlukan mengetahui pasaran sasaran anda yang paling mungkin diperhatikan ketika mencari produk atau perkhidmatan anda.

Surat Berita dan Surat Khabar Komuniti

Cari persatuan pemilik rumah atau kondominium tempatan yang menghantar buletin bulanan atau suku tahunan kepada penduduk. Sebilangan besar buletin ini membenarkan pengiklanan luar, yang sangat sesuai jika anda menjual ke pasar ini. Sebilangan persatuan meminta salinan risalah iklan anda. Mereka kemudian memasukkan risalah anda ke buletin dengan sedikit bayaran masuk. Pilihan lain adalah mengiklankan di surat khabar komuniti percuma. Iklan ini biasanya lebih murah berbanding ruang iklan di surat khabar langganan utama.

Penyerahan Artikel

Jadilah pakar dalam bidang anda dengan menulis artikel untuk makalah masyarakat setempat. Cara pengiklanan yang berpatutan ini membantu anda membina kredibiliti dan kepercayaan dengan pasaran sasaran anda. Kembangkan artikel untuk penerbitan yang dibaca oleh bakal pembeli anda, dan buatlah maklumat yang penuh maklumat dan penuh petua, daripada membuat satu iklan besar mengenai syarikat anda. Sertakan talian kecil di hujung yang memberikan alamat laman web anda supaya pembaca dapat memperoleh lebih banyak maklumat mengenai syarikat anda.

Kembangkan Pangkalan Data Anda

Siapkan kempen e-mel pemasaran kepada pelanggan dan prospek dari siapa anda mengumpulkan alamat e-mel dari pameran perdagangan tempatan, pertemuan dewan perdagangan dan acara rangkaian di kawasan anda. Daftar untuk mendapatkan perkhidmatan pemasaran e-mel berasaskan kebenaran rendah, seperti Constant Contact atau iContact, untuk membuat dan menghantar e-mel grafik ke pangkalan data anda. Syarikat-syarikat ini menyediakan templat di mana anda hanya menambah jenama, mesej dan grafik anda bersama dengan kupon atau tawaran diskaun. Banyak yang membolehkan anda menghantar seberapa banyak e-mel yang anda mahukan setiap bulan dengan satu harga.

Logo

Sebarkan berita di sekitar bandar mengenai perniagaan anda dengan menambahkan logo dan nama syarikat anda ke t-shirt, jaket, topi dan barang pakaian lain. Pakai pakaian sekerap yang anda boleh, dan dorong staf anda untuk melakukannya juga, dengan memberi anda kaedah iklan murah di mana sahaja anda pergi. Kaedah lain yang murah untuk membuat penjenamaan anda di luar sana adalah dengan menambahkan nama syarikat anda ke item promosi yang berguna seperti pelekat pembuka, cawan, buku nota kecil, pena atau pelekat bumper. Atau, anda boleh memberikan magnet dengan nama dan maklumat hubungan anda, yang sangat berguna jika anda menjual sesuatu yang mungkin diperlukan oleh orang ketika mereka melihat magnet di peti sejuk mereka. Tambahkan laman web dan nombor telefon anda untuk mendorong orang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat anda.