Cara Memasarkan Gudang Anda

Gudang abad ke-21 menawarkan lebih daripada ruang untuk menyimpan kotak. Pemilik perniagaan kecil dapat memasarkan gudang dengan berkesan dengan menawarkan pelbagai perkhidmatan. Di samping itu, anda mesti menunjukkan gudang anda sebagai bukan sahaja menjimatkan kos, tetapi juga cekap. Syarikat menganggap pergudangan sebagai bahagian penting dalam operasi mereka, dan kemampuan anda untuk menyesuaikan diri dengan perniagaan mereka dapat membantu anda memperoleh kelebihan dalam persaingan. Ketika memasarkan gudang anda, fikirkan dari segi faedah yang dapat anda tawarkan kepada pelanggan. Tunjukkan kepada syarikat bagaimana mereka dapat beroperasi dengan lebih cekap dengan menggunakan gudang anda.

1

Senaraikan perkhidmatan penting yang boleh anda berikan. Anda mesti menawarkan kawalan inventori berkomputer pada tahap minimum. Syarikat berharap dapat menerima laporan atas permintaan yang menunjukkan berapa banyak inventori yang ada di gudang anda. Anda juga boleh menawarkan pemenuhan pesanan melalui perkhidmatan pembungkusan dan penghantaran. Selain forklift dan personel untuk mengambil barang dari rak, anda mesti mempunyai pejabat depan yang mempunyai pengurusan yang memahami penjejakan inventori. Anda juga mesti menawarkan teknologi pencegahan kebakaran seperti sistem penyiram dan alat pengesan asap dan kebakaran, serta anggota keselamatan.

2

Kenal pasti pelanggan anda. Fikirkan tentang jenis syarikat yang paling banyak mendapat manfaat daripada perkhidmatan gudang anda. Tinjau kawasan geografi berhampiran gudang anda. Lihat jenis produk yang ditawarkan oleh syarikat anda di kawasan anda, dan pilih jenis produk yang paling sesuai dengan gaya simpanan anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai rak yang tinggi, anda boleh memberi perkhidmatan kepada syarikat yang mempunyai produk yang boleh dipasang di palet dan diangkat dengan forklift. Sekiranya anda mempunyai banyak ruang lantai tanpa rak, anda mungkin dapat menyimpan kenderaan, peralatan besar dan barang-barang yang mudah ditumpuk. Kenal pasti pelanggan yang perlu menyimpan barang yang boleh anda kendalikan dengan sebaiknya.

3

Tetapkan harga anda. Hubungi gudang di kawasan itu dan cari tahu apa yang dikenakan untuk setiap kaki persegi. Juga bertanya mengenai kawalan inventori, keselamatan dan kakitangan pengurusan mereka Tentukan sama ada anda menawarkan perkhidmatan yang tidak ditawarkan oleh persaingan anda, dan masukkan harga tambahan ke dalam struktur yuran anda. Walaupun anda mungkin ingin mengalahkan persaingan untuk mendapatkan bahagian pasaran, anda mungkin menarik pelanggan yang lebih baik dengan mengenakan harga yang sesuai untuk perkhidmatan yang anda tawarkan dan mengelakkan penampilan sebagai gudang murah.

4

Buat iklan. Masukkan semua faedah yang anda tawarkan ke dalam brosur yang mempunyai reka bentuk seperti perniagaan. Kirimkannya kepada eksekutif syarikat. Buat laman web dengan gambar dan video kemudahan anda, dan terangkan apa yang boleh anda lakukan untuk menyederhanakan penyimpanan dan pengambilan produk. Senaraikan gudang anda di laman web seperti Semua Gudang di mana syarikat boleh mencari kemudahan penyimpanan. Fokus pada apa yang boleh anda lakukan untuk syarikat, bukan ciri apa yang anda ada. Eksekutif cenderung membuat keputusan pergudangan, dan mereka ingin tahu bagaimana anda dapat menolong mereka melakukan pekerjaan dengan lebih berkesan, bukan berapa banyak forklift yang anda miliki.