Cara Mendapatkan Pekerja W-2s

W-2 adalah bagaimana majikan anda melaporkan pendapatan anda ke Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri dan dokumen terpenting untuk memfailkan cukai anda. Tanpa W-2 anda, hampir mustahil untuk menyelesaikan cukai anda dengan betul. Syarikat dikehendaki mempunyai W-2 dalam surat selewat-lewatnya pada 31 Januari tahun baru. Apabila anda tidak mempunyai W-2 pada pertengahan Februari, anda mesti mula mengesan borang tersebut. Walaupun mengesan borang dari syarikat yang masih dalam perniagaan agak mudah, menjejaki W-2 anda dari perniagaan yang tidak berfungsi dapat membuktikan sangat sukar.

1

Hubungi majikan anda untuk bertanya mengenai lokasi W-2 anda. Sekiranya majikan anda menggunakan syarikat pembayaran luar, ia mungkin merujuk anda ke syarikat lain untuk mendapatkan maklumat mengenai W-2 anda.

2

Hubungi IRS selepas 14 Februari tahun pemfailan. Berikan maklumat dan maklumat pengenalan anda mengenai majikan anda. Anda memerlukan nama dan alamat majikan, dan anggaran gaji yang anda perolehi.

3

Hubungi IRS di 800-829-3676 untuk maklumat mengenai W-2 tahun lalu. Walaupun IRS tidak menyimpan salinan W-2 yang sebenarnya, mereka dapat memberikan anda semua maklumat melalui telefon.

4

Berikan penyedia cukai terakhir anda dengan gaji terakhir untuk memfailkan cukai anda sekiranya anda tidak dapat menjejaki W-2 anda. Walaupun rintangan gaji terakhir bukanlah kaedah yang sesuai untuk melaporkan pendapatan anda, lebih baik daripada menganggarkan pendapatan dan cukai yang ditahan.