Cara Menghantar E-mel dari Alias ​​di Mac Mail

Apabila anda menguruskan beberapa alamat e-mel di pelayan yang berbeza, anda mungkin menggunakan pemajuan e-mel untuk menetapkan akaun e-mel yang terikat dengan perisian Mac Mail anda sebagai pusat pengumpulan semua mesej. Ini membolehkan anda melihat semua e-mel anda dengan satu log masuk dan bukan beberapa. Apabila anda ingin membalas mesej yang diteruskan, anda tidak mahu penerima melihat alamat Mac Mail anda, melainkan alamat yang digunakan untuk menghubungi anda di akaun lain. Alias ​​e-mel membolehkan anda memilih alamat "Dari" yang sepadan dengan akaun lain dan menyembunyikan alamat Mel anda.

1

Buka aplikasi Mel.

2

Pilih "Preferences" dari menu "Mail" di sudut kiri atas tetingkap aplikasi.

3

Klik nama akaun Mel di mana anda mahu menambahkan alias. Sekiranya anda hanya mempunyai satu akaun, akaun akan dipilih secara automatik.

4

Klik di kotak "Alamat E-mel" pada skrin Maklumat Akaun. Gerakkan kursor anda ke hujung kandungan semasa.

5

Taip koma, kemudian tambahkan alias yang anda mahukan akaun ini. Ulangi untuk alias tambahan.

6

Klik butang butang "X" berwarna merah di kiri atas tetingkap untuk keluar dari Pilihan. Apabila diminta, klik "Simpan" untuk menyimpan perubahan yang anda buat.

7

Klik butang "Mesej Baru" di tetingkap Mel. Di medan "Dari", menu drop-down muncul yang menyenaraikan semua alamat e-mel yang tersedia untuk akaun ini, termasuk alias baru yang anda tambahkan. Pilih salah satu daripadanya, dan mesej akan dihantar dari alamat alias itu dan bukan alamat akaun Mac Mail anda.