Perbelanjaan Utama Industri Kelab Malam

Antara kos kemasukan dan kenaikan harga menjual minuman beralkohol, menjalankan kelab malam boleh terbukti menguntungkan, terutama jika kelab malam itu adalah destinasi popular bagi penduduk tempatan dan pelancong. Menjalankan kelab malam dengan perbelanjaan besar. Anda perlu membayar untuk menyimpan bar dan DJ atau kumpulan untuk membuat persembahan.

Alkohol

Membeli alkohol dan peralatan bar adalah perbelanjaan besar di mana-mana kelab malam. Anda perlu mempunyai cukup alkohol untuk memenuhi permintaan pelanggan pada waktu malam. Anda juga memerlukan gelas yang cukup, pembuka botol dan shaker koktel sehingga para bartender dapat menyiapkan minuman dengan cepat tanpa menunggu gelas yang bersih. Lesen minuman keras juga memerlukan sejumlah wang di muka. Anda mungkin juga perlu membayar yuran tahunan untuk mengekalkan lesen anda.

Kakitangan

Kakitangan di kelab malam anda adalah perbelanjaan utama yang lain. Selain membayar bartender, pengurus dan pelayan koktel, anda perlu membayar bouncer atau penjaga pintu yang anda sewa untuk memeriksa pengenalan diri dan secara amnya menjaga keamanan di kelab. Anda bukan sahaja perlu membayar gaji kepada mereka, anda juga harus menjaga cukai gaji. Kos mencetak cek dan mengawasi waktu pekerja adalah perbelanjaan lain.

Tempahan

Sekiranya kelab malam anda adalah jenis yang menampilkan DJ, tarian dan kumpulan live, anda perlu membayar untuk menempah rancangan tersebut. Kos DJ atau kumpulan berbeza-beza bergantung pada kemasyhuran bakat. Sebagai DJ terkenal, harganya jauh lebih tinggi daripada DJ tempatan. Anda mungkin ingin menempah DJ tempatan dengan yang berikut untuk hampir setiap malam dan simpan kumpulan dan DJ terkenal untuk hujung minggu untuk mengurangkan perbelanjaan. Selain membayar band atau DJ bayaran untuk tampil di kelab, anda mungkin bertanggungjawab untuk menguruskan perbelanjaan hotel atau makanan jika mereka datang dari luar kota.

Peralatan

Pembelian dan penyelenggaraan peralatan adalah satu lagi perbelanjaan besar dalam industri kelab malam. Anda perlu membeli atau menyewa sistem suara untuk digunakan oleh DJ dan kumpulan ketika mereka bermain di kelab. Bola disko dan lampu sorot menjadikan lantai tarian lebih meriah dan menarik dan juga menelan belanja wang anda. Anda juga memerlukan peralatan untuk bar, seperti paip untuk menyajikan bir dan peti sejuk untuk memastikan minuman dalam botol tetap sejuk.