Cara Memeriksa Adakah Seseorang Peminat Melalui Sambungan Facebook

Sekiranya anda telah menyediakan Halaman Facebook untuk perniagaan anda dan lebih daripada 30 orang menyukainya, anda boleh menyemak sama ada seseorang itu peminat atau tidak. Dahulu dikenali sebagai Facebook Connect, Facebook Insights memberi anda gambaran tentang siapa yang menyukai halaman anda dan pautan atau catatan yang diklik oleh seseorang dari halaman tersebut. Ciri ini digunakan secara percuma, dan merupakan alat yang baik untuk menentukan perkara yang paling menarik perhatian peminat anda.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda dan tatal ke bawah ke bahagian bawah halaman sehingga anda melihat menu di kanan bawah skrin.

2

Klik "Pembangun" di menu kanan bawah.

3

Masukkan "Wawasan" di bidang pencarian di bahagian atas halaman, kemudian klik "Wawasan" pada hasil carian yang dipaparkan di bawah bidang.

4

Klik "Dashboard Insights" dalam teks perenggan pertama. Anda boleh menandakan papan pemuka untuk akses mudah pada masa hadapan.

5

Klik "Pilih Wawasan" di panel kiri, kemudian klik "Halaman".

6

Klik "Pengguna", kemudian klik "Lihat Perincian" di atas grafik untuk memaparkan semua peminat halaman anda. Tinjau senarai atau masukkan nama di medan carian di bahagian atas untuk memeriksa sama ada seseorang peminat laman anda.