Cara Mematikan Halaman Abjad di WordPress

WordPress membolehkan anda membuat halaman tersendiri untuk blog organisasi anda dan memaparkan tajuk halaman di bar menu berhampiran bahagian atas skrin. Judul halaman muncul dalam urutan abjad secara lalai, tetapi anda dapat mematikannya secara lalai dengan menetapkan urutan halaman secara manual di papan pemuka anda. Jika anda juga ingin judul halaman muncul sebagai widget di bar sisi blog anda, anda dapat menerapkan pesanan khusus anda pada widget tersebut.

Menukar Urutan Halaman

1

Log masuk ke papan pemuka WordPress anda, arahkan penunjuk tetikus ke atas "Halaman" di bar sisi, dan pilih "Semua Halaman."

2

Arahkan penunjuk tetikus anda ke atas tajuk halaman yang ingin anda muncul terlebih dahulu dan klik pautan "Edit Pantas" apabila muncul.

3

Klik di dalam kotak Pesanan. Ketik nombor "1" sebagai ganti 0 yang muncul di sana dan klik butang "Kemas kini".

4

Arahkan penunjuk tetikus anda ke atas tajuk halaman yang anda mahu muncul kedua. Klik "Edit Cepat" dan tetapkan nombor pesanan untuk halaman sebagai 2. Ulangi langkah ini untuk seluruh halaman anda, menggunakan 3, 4 dan lebih tinggi jika perlu.

Menyusun Widget Halaman

1

Arahkan penunjuk tetikus anda ke atas "Penampilan" di bar sisi dan pilih "Widget" untuk memunculkan halaman widget yang tersedia.

2

Seret widget "Halaman" dari bahagian Widget yang Tersedia di bahagian utama halaman Widget pada papan pemuka anda ke bahagian widget yang dipasang.

3

Pilih "Urutan Halaman" dari drop-down Urutkan Mengikut widget Halaman di bar sisi widget yang anda pasang.