Bolehkah Saya Meningkatkan Isyarat Penghala Tanpa Wayar Netgear WNDR3700?

Penghala WNDR3700 adalah salah satu router Netgear yang lebih kuat, dengan kelajuan hingga 300 megabait sesaat. Apabila anda perlu memperluas jangkauan rangkaian anda atau membuat isyarat lebih kuat di kawasan dengan gangguan, penyesuaian mudah dan peranti memberikan penyelesaian cepat. Dengan persediaan yang dioptimumkan, penghala Netgear anda dapat digunakan untuk kemampuan Wi-Fi di rumah dan di tempat kerja.

Susun atur Rangkaian

Susun atur fizikal perkakasan dalam rangkaian wayarles anda boleh memberi kesan pada kekuatan isyarat. Dengan mengoptimumkan susun atur, anda dapat mengaktifkan isyarat sekuat mungkin. Objek logam seperti mesin basuh, peti sejuk dan kabinet fail antara penghala dan komputer juga boleh menyebabkan penurunan kekuatan isyarat. Bahan binaan seperti konkrit, bata dan kaca juga menyebabkan gangguan isyarat; kesannya diperkuat apabila anda mempunyai banyak dinding antara penghala dan komputer. Untuk hasil terbaik, penghala anda harus berada di lantai, jauh dari dinding luar, dan di tempat yang menjadi pusat semua peranti wayarles anda.

Peranti Meningkatkan Isyarat

Kedai elektronik menjual peranti yang meningkatkan isyarat tanpa wayar penghala yang ada, memperluas jangkauan rangkaian. Pengulang tanpa wayar atau titik akses tanpa wayar diletakkan di antara penghala dan komputer, di mana mereka menguatkan dan menyiarkan semula isyarat. Untuk hasil terbaik, pilih peranti peningkatan Netgear; produk jenama yang sama sering diuji bersama dan dioptimumkan untuk berkomunikasi dengan mudah. Pilihan lain adalah mengganti antena penghala semasa anda dengan model keuntungan tinggi yang mempunyai isyarat yang lebih kuat.

Saluran Penghala

Peranti tanpa wayar boleh mengganggu kemampuan penghala anda untuk menyiarkan isyarat Internet. Punca gangguan biasa termasuk gelombang mikro, telefon bimbit dan telefon tanpa wayar; jika anda tinggal di bangunan pangsapuri, peralatan jiran anda juga boleh menimbulkan masalah. Kerana banyak peranti yang disiarkan di saluran yang sama, isyarat dapat dicampuradukkan dan digegarkan. Mengubah saluran pada penghala anda dapat menyelesaikan masalah, memungkinkan isyarat Wi-Fi melangkah lebih jauh. Terdapat 11 saluran pada penghala 802.11b dan 802.11g; anda mungkin perlu bereksperimen untuk mencari mana yang paling sesuai untuk susun atur anda.

Trafik Rangkaian

Semakin banyak peranti tanpa wayar yang anda sambungkan ke penghala Netgear anda, semakin perlahan kelajuannya. Netgear mengesyorkan agar tidak menggunakan lebih daripada lima peranti bagi setiap penghala; selepas itu, anda boleh menambahkan pengulang dan titik akses untuk komputer tambahan. Komputer, telefon bimbit, tablet dan sistem permainan yang menggunakan Wi-Fi semuanya boleh memberi kesan pada kekuatan isyarat.