Bagaimana Memulakan Perniagaan Biasiswa

Setiap tahun, banyak pelajar dan ibu bapa mereka mencari program biasiswa dan keperluan permohonan mereka. Anda boleh membantu mereka mendapatkan wang untuk kuliah dengan memulakan perniagaan biasiswa. Untuk melakukan ini, anda perlu menyusun senarai banyak program biasiswa, kriteria dan maklumat hubungan mereka. Anda kemudian boleh menawarkan akses ke senarai anda dengan bayaran. Sekiranya anda tidak mahu mengenakan bayaran kepada calon biasiswa untuk masuk ke senarai anda, anda boleh menjana wang dengan menjual ruang iklan di laman web anda.

1

Pertimbangkan nama perniagaan untuk perniagaan biasiswa anda dan daftarkannya ke negeri anda. Pilih nama yang menarik atau tidak dapat dilupakan yang merangkumi kata-kata yang berkaitan dengan biasiswa dan bantuan kewangan. Hubungi pejabat setiausaha negara anda untuk mengetahui cara mendaftarkan nama perniagaan rekaan anda. Biasanya, ini melibatkan memastikan nama itu belum digunakan, mengisi borang pendaftaran dan membayar yuran.

2

Dapatkan lesen perniagaan untuk perniagaan biasiswa anda. Anda biasanya boleh membuat permohonan melalui jabatan lesen dan bahagian atau agensi serupa di kawasan anda. Walau bagaimanapun, di beberapa tempat, pejabat kerani daerah mengendalikan pelesenan perniagaan.

3

Kumpulkan maklumat mengenai biasiswa dari buku, majalah kolej dan laman web. Buat senarai yang merangkumi nama setiap program biasiswa, keterangan setiap beasiswa, maklumat dan kriteria hubungan setiap program, dan tarikh akhir permohonan

4

Bina laman web untuk perniagaan biasiswa anda. Buat pangkalan data maklumat biasiswa yang boleh dicari atau bayar seseorang untuk melakukan ini untuk anda. Reka bentuk pangkalan data supaya orang dapat mencari menggunakan kata kunci, tahun persekolahan, jumlah biasiswa, tarikh akhir dan negeri.

5

Tentukan bagaimana anda akan menjana wang dari perniagaan biasiswa anda. Sebagai contoh, anda boleh mengenakan yuran keahlian kepada ibu bapa dan pelajar untuk mencari biasiswa melalui pangkalan data dalam talian anda. Sebagai alternatif, anda boleh mengenakan dana biasiswa dan perniagaan yang berkaitan dengan kolej untuk beriklan di laman web anda, menjana wang dari iklan dan membolehkan pelajar dan ibu bapa mencari secara percuma.

6

Tetapkan pilihan pembayaran untuk laman web anda. Anda perlu menerima kad kredit melalui akaun pedagang anda sendiri atau dengan mendaftar dengan syarikat pemprosesan pembayaran yang akan memproses pembayaran kad kredit untuk anda. Tambahkan pilihan pembayaran dalam talian untuk orang yang tidak mempunyai kad kredit juga. Sebagai contoh, anda mungkin menerima cek melalui Internet atau mendaftar dengan pemproses pembayaran yang membolehkan orang membayar dengan akaun yang dihubungkan dengan akaun cek atau simpanan mereka.

7

Pasarkan perniagaan biasiswa anda melalui iklan surat khabar, iklan di majalah kolej, kad nama dan selebaran yang menyertakan alamat laman web anda. Iklankan melalui iklan dalam talian dan sepanduk di laman web yang berkaitan juga. Beli senarai mel orang yang akan lulus dari sekolah menengah pada satu atau dua tahun berikutnya, dan hantarkan iklan mel terus kepada mereka. Tempat radio dan iklan televisyen kabel dapat membantu anda menarik pengunjung laman web juga.