Bagaimana Menjadi Syarikat Minyak Sisa

Setiap kenderaan yang didorong oleh pembakaran dalaman mesti dilincirkan dengan minyak. Geseran di dalam mesin yang sedang berjalan merosakkan pelinciran itu. Ini bermaksud minyak mesti ditukar secara berkala untuk melindungi mesin. Banyak pemilik kereta menukar minyak sendiri untuk menjimatkan wang. Minyak ini sering dibuang dengan cara yang tidak betul sehingga menyebabkan pencemaran alam sekitar. Kerajaan negeri memperhatikan keadaan ini dan mulai menawarkan insentif kepada garaj yang mengumpulkan minyak sisa untuk dikitar semula. Anda boleh menawarkan perkhidmatan kitar semula minyak di garaj anda sebagai cara untuk mendatangkan pelanggan.

1

Beli bekas plastik besar yang memuat sekurang-kurangnya 10,000 gelen. Bayar kontraktor untuk memasang kontena ini di bawah tanah di tempat perniagaan anda. Hanya kontraktor pemasangan tangki yang berkelayakan untuk melakukan kerja jenis ini secara sah dan selamat, jadi pilihlah dengan bijak untuk mengelakkan denda dan kerugian perniagaan anda.

2

Kaji garis panduan negeri anda untuk pengumpulan dan kitar semula minyak. Ubah suai protokol pengumpulan syarikat anda untuk mematuhi garis panduan. Mulailah menawarkan perkhidmatan kitar semula minyak kepada pelanggan anda. Bayar setiap pelanggan jumlah yang diperlukan oleh negara untuk setiap liter minyak yang diserahkan untuk dikitar semula.

3

Simpan salinan setiap resit yang anda tulis untuk pembayaran yang dibuat kepada pelanggan untuk minyak. Isi dokumen yang sesuai dan ubahnya menjadi agensi pengawalseliaan negeri anda secara berkala untuk penggantian.

4

Hubungi syarikat pelupusan minyak. Teliti setiap syarikat yang berpotensi untuk mencari rakan kongsi etika yang mematuhi semua undang-undang alam sekitar negeri dan persekutuan. Atur pengambilan minyak sisa yang anda kumpulkan secara berkala.