Cara Mencari Undang-undang Periklanan Tempatan

Pemasaran yang berkesan sangat penting bagi perniagaan yang berharap dapat terus berdaya saing. Sebilangan besar perniagaan kecil memberi tumpuan untuk membuat iklan yang menarik, tetapi mereka mesti memperhatikan perincian undang-undang yang baik mengenai iklan. Kegagalan untuk mematuhi undang-undang pengiklanan boleh menyebabkan tuntutan undang-undang dan hukuman kewangan. Terdapat banyak sumber yang tersedia untuk anda sebagai pemilik perniagaan kecil yang membantu anda menavigasi undang-undang dan mematuhi.

1

Hubungi Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan, yang mengatur pematuhan undang-undang periklanan persekutuan. Ini termasuk tuntutan palsu, iklan yang menipu dan pelanggaran tanda dagangan. Contoh iklan penipuan dan penipuan adalah mendakwa bahawa produk penurunan berat badan mempunyai kelulusan Pentadbiran Dadah Persekutuan (FDA) apabila tidak ada pernyataan kelulusan FDA tersebut.

Anda boleh menghadiri salah satu bengkel nasional FTC, "Lampu Hijau & Bendera Merah: Peraturan Jalan FTC untuk Pengiklan." Pergi ke FTC.gov dan pilih tab "Maklumat Perniagaan: Iklan" untuk maklumat lebih lanjut.

2

Hubungi Better Business Bureau (BBB) ​​di kawasan anda mengenai arahan iklan anda. BBB menjalin persekutuan dengan Persatuan Pengiklan Nasional, Persatuan Agensi Pengiklanan Amerika dan Persekutuan Pengiklanan Amerika untuk membantu perniagaan mengatur diri mereka sendiri berkaitan dengan iklan tempatan. Peraturan periklanan tempatan mungkin termasuk batasan dan batasan pengezonan yang melibatkan iklan tembakau dan alkohol.

Better Business Bureau juga mempunyai Bahagian Periklanan Nasional (NAD) yang mengkaji tuntutan iklan dan panggilan untuk dokumentasi untuk tuntutan mulia atau pembatalan iklan tanpa bukti. Lawati NADReview.org.

3

Hubungi Peguam Negara di negeri anda. Ini mungkin bertindih dengan maklumat yang anda terima dalam Langkah 2, tetapi juga dapat memberikan pandangan lain. Beberapa kawasan membenarkan pengeposan di tiang telefon atau tiang rumput sementara yang lain memerlukan izin khas untuk menghantar di kawasan ini. Contohnya, papan iklan tidak dibenarkan di semua negeri atau daerah.

4

Hubungi Unit Tinjauan Pengiklanan Kanak-kanak (CARU.org) jika iklan anda ditujukan kepada anak-anak. Organisasi ini memantau iklan ini untuk memastikan iklan tersebut mematuhi undang-undang persekutuan untuk melindungi kanak-kanak. Sekiranya anda mempunyai iklan yang mengarahkan anak-anak ke laman web, iklan itu mesti disertakan dengan pernyataan yang menghendaki anak-anak "mendapatkan persetujuan ibu bapa" sebelum log masuk. Terdapat kebimbangan yang semakin meningkat mengenai pengiklanan makanan (makanan ringan) kepada anak-anak, memandangkan mungkin penyumbang kepada kegemukan.