Kredit Vs. Perniagaan Tunai

Ramai pengusaha memulakan perniagaan mereka dengan hanya menerima wang tunai kerana mereka percaya bahawa menerima kad kredit terlalu rumit dan mahal. Sebilangan pemilik perniagaan mengelakkan pembayaran bil dengan kad kredit, dan juga membatasi kemampuan mereka untuk menjalankan perniagaan. Dengan adanya produk pemprosesan kad kredit turnkey yang memudahkan penerimaan plastik secara peribadi atau dalam talian, ada baiknya anda mengkaji semula pilihan anda untuk memberi lebih banyak pilihan pembayaran kepada pelanggan anda.

Urus Niaga Tunai

Perniagaan boleh menerima wang tunai dengan lebih banyak cara daripada hanya menggunakan mata wang atau cek. Menerima kad debit dan melakukan urus niaga melalui perkhidmatan pembayaran seperti PayPal membolehkan anda memperluas asas pelanggan berpotensi tanpa perlu menerima kad kredit. Selain menerima wang tunai secara elektronik, anda dapat membayar bil anda menggunakan kad debit, dengan PayPal atau membayar secara dalam talian dengan menyusun akaun cek anda.

Transaksi Kredit

Transaksi perniagaan yang biasa melibatkan kredit termasuk menerima kad kredit dari pelanggan, menjual secara kredit dengan membenarkan pelanggan membayar setelah mereka menerima barang atau perkhidmatan mereka, membayar bil dengan kad kredit, membeli barang dan perkhidmatan dari vendor, pembekal dan kontraktor secara kredit dan mengambil perniagaan pinjaman.

Kebaikan dan keburukan

Menerima pembayaran hanya tunai mengurangkan yuran transaksi, membiarkan anda menyimpan lebih banyak wang anda. Ia juga mengurangkan risiko hutang lapuk. Membayar bil dengan wang tunai membantu anda mengelakkan perbelanjaan faedah yang timbul apabila anda tidak melunaskan baki setiap bulan, atau ketika anda mengambil pinjaman. Menerima kad kredit akan meningkatkan jumlah orang yang akan berniaga dengan anda, membantu anda meningkatkan penjualan dan keuntungan. Membayar bil dengan kad kredit memberi anda lebih banyak daya beli, membantu anda membina kredit yang mungkin diperlukan oleh perniagaan anda pada masa akan datang dan dapat memberi anda ganjaran berharga, seperti perjalanan syarikat penerbangan percuma atau penginapan di bilik.

Pertimbangan

Sekiranya anda tidak menerima kad kredit kerana anda merasa terlalu mahal atau anda tidak mahir teknologi, hubungi bank anda dan tinjau perkhidmatan pemprosesan kad kredit yang ditawarkannya. Ia mungkin menawarkan penyelesaian pemprosesan murah dan mudah yang membolehkan anda mengintegrasikan sistem dengan cepat ke laman web anda atau menggunakan mesin geser di lokasi supaya anda dapat mengambil kad kredit. Sebagai tambahan kepada bank, perniagaan pemprosesan kad kredit menawarkan penyelesaian turnkey yang membolehkan anda mengambil kad secara peribadi, dalam talian atau melalui telefon. Sekiranya anda prihatin dengan kos tambahan pemprosesan kad kredit, hitung berapa banyak yang perlu anda tambahkan pada setiap transaksi untuk menampung yuran anda. Mungkin hanya beberapa persen, yang tidak akan menyebabkan pelanggan Anda menurunkan pembelian mereka. Uji perairan, bermula dengan pelanggan jangka panjang, dengan memanjangkan syarat pembayaran 10 hari pada invois anda.Tingkatkan jumlah pelanggan yang anda izinkan untuk melakukan ini dan syarat anda menjadi 30 hari jika anda merasakan ini akan meningkatkan penjualan anda dengan ketara.