Berapa Yuran di Florida untuk Syarikat Untung untuk Memfailkan Artikel Pindaan?

Sebuah syarikat dibentuk berdasarkan undang-undang negara yang dipilih oleh pemiliknya untuk dijadikan markas rasmi syarikat, yang dikenali sebagai tempat kediamannya. Badan perundangan negara meluluskan undang-undang yang menetapkan prosedur dan biaya yang berkaitan dengan menubuhkan dan menguruskan perusahaan di bawah bidangnya. Di Florida, bayaran untuk pemfailan korporat, termasuk artikel pindaan, ditetapkan oleh undang-undang perbadanan negara.

Undang-undang yang Mengatur

Seorang pemilik perniagaan di Florida dapat menentukan bayaran yang berkaitan dengan pemfailan korporat dalam beberapa cara. Sumber utama, bagaimanapun, adalah Tajuk 36, Bab 607, Bahagian 122 Statuta Florida. Ini mengandungi jadual bayaran yang ditetapkan oleh Badan Perundangan negeri. Mungkin ada cara yang lebih cepat dan lebih cepat untuk menentukan yuran pemfailan korporat, tetapi memeriksa undang-undang adalah cara pasti untuk menjawab pertanyaan tersebut. Sehingga penerbitan, bayaran untuk memfailkan artikel pindaan untuk sebuah syarikat untung Florida adalah $ 35.

Menguruskan Agensi

Statuta perbadanan Florida mempunyai kuasa di bahagian korporat di Jabatan Negara untuk menerima dan menguruskan pemfailan korporat. Agensi ini menetapkan prosedur dan peraturan untuk menerima dokumen dan membuat pembayaran. Cara terbaik untuk menentukan apa-apa kaitan dengan pemfailan korporat atau penyelenggaraan pendaftaran negeri syarikat adalah dengan melayari laman web negeri untuk bahagian syarikat.

Jadual Bayaran

Di laman web negeri, pemilik perniagaan boleh mengklik pada pautan "Jadual Bayaran" dan mengakses senarai terkini dari semua yuran yang berkaitan dengan setiap jenis pemfailan yang ada. Ini adalah cara kedua seseorang dapat menentukan yuran pemfailan artikel pindaan, dan lebih cepat daripada mencari biaya dalam undang-undang negara. Jadual bayaran negeri menunjukkan bahawa bayaran untuk memfailkan artikel pindaan adalah $ 35 sejak diterbitkan.

Templat Dokumen

Florida juga menyediakan borang PDF yang lengkap untuk kebanyakan pemfailan korporat yang boleh anda muat turun dari laman web negeri. Setiap borang dilengkapi dengan arahan untuk mengajukan dokumen yang lengkap sesuai dengan undang-undang negara. Memuat turun borang PDF untuk artikel pindaan dari bahagian borang korporat di laman web adalah cara ketiga untuk menentukan yuran pemfailan. Arahan pada borang tersebut menyatakan bahawa bayaran pemfailan adalah $ 35, sejak penerbitan.

Pertimbangan

Dari semasa ke semasa, Badan Perundangan Florida menaikkan bayaran yang berkaitan dengan pemfailan korporat. Ini biasanya berlaku ketika negara menghadapi krisis fiskal dan perlu menjana pendapatan tambahan atau ketika pemerintah hanya merasa bahawa sudah waktunya untuk memperbarui jadual pembayaran. Penting untuk memeriksa bayaran semasa. Sekiranya pemilik perniagaan menggunakan versi lama templat artikel, misalnya, atau merujuk kepada versi undang-undang korporat yang sudah lapuk melalui Internet, biaya yang tercantum mungkin sudah ketinggalan zaman.