Ingin Meletakkan Baris Pakaian di Butik

Butik-butik kecil boleh menjadi tempat pelancaran yang berkesan untuk barisan pakaian anda. Pendedahan itu dapat membuat anda memerhatikan, menjana pendapatan dan membantu anda mempelajari tali. Setelah jenama anda dipamerkan, anda dapat membina akhbar dan reputasi tentang fesyen anda sebelum bercuti ke pakaian atau gedung membeli-belah utama. Sebelum anda mula mengetuk pintu, lakukan kerja rumah anda untuk memahami keperluan khalayak sasaran dan pemilik butik.

Teliti Pasaran

Kenal pasti khalayak sasaran anda sebelum anda menghampiri butik untuk menjual pemiliknya di talian anda. Fesyen anda mesti menarik minat demografi kedai. Pastikan jenama anda masuk akal kepada pelanggan sebelum hubungan awal anda. Kunjungi beberapa kedai di mana anda membayangkan barisan pakaian anda, dan dengan santai melihat-lihat. Sekiranya anda dapat melihat produk anda di rak mereka, buat janji dengan pemilik butik. Drop-in atau panggilan sejuk tidak digalakkan di kedai-kedai yang sangat sibuk kerana pelanggan didahulukan. Jangan gunakan pendekatan tersebar untuk usaha pemasaran anda.

Sampel dan Harga

Garis pakaian anda mesti mempunyai tarikan gantungan. Ia mesti kelihatan hebat di penyangkut dan berfungsi tanpa penjelasan dari pasukan penjualan. Titik harga anda juga menjadi pertimbangan utama. Sekiranya harga anda tidak setanding dengan persaingan anda atau tidak sesuai dengan kuasa perbelanjaan pelanggan di butik, ia mungkin tidak mahu mengambil risiko kewangan. Kedai mesti dapat untung, begitu juga dengan anda. Semasa mula-mula mula, tawarkan untuk menjual dengan konsainan. Pemilik butik tidak kehilangan apa-apa selain ruang niaga, dan anda harus mengambil balik barang yang tidak laku.

Buat Buku Lihat dan Laman Web

Buku pandangan adalah portfolio fotografi yang terdiri daripada 6 hingga 12 karya terbaik anda. Buku yang dibina secara profesional yang menampilkan rekaan anda yang difoto dari semua sudut adalah alat pemasaran yang berkesan yang boleh dikatakan sendiri. Sertakan satu atau dua baris teks deskriptif dan harga untuk setiap item. Bawa buku ke butik yang disasarkan. Jangan lupa untuk membawa sampel kain dan koleksi warna bahan untuk pakaian anda. Laman web yang kelihatan panas yang mempunyai reka bentuk terbaik anda juga penting untuk membina jenama anda.

Perwakilan dan Pameran Perdagangan

Banyak butik lebih suka bekerja dengan wakil pakaian atau mengunjungi bilik pameran daripada bekerja secara langsung dengan pereka. Seorang wakil pemasaran boleh menyewa ruang dalam suasana profesional yang sering dikunjungi oleh pembeli atau pemilik butik. Selalunya lebih senang bagi pembeli kerana dia dapat melihat beberapa baris sekaligus. Juga, anda mungkin bersaing dengan pereka yang menghasilkan karya yang setanding, jadi pilih bilik pameran dengan barisan fesyen yang melengkapkan reka bentuk anda. Pameran perdagangan banyak terdapat dalam industri fesyen; beli ruang gerai dalam pameran yang menarik butik tempatan.