Cara Memulakan Kedai Makanan Haiwan Peliharaan Anda Sendiri

Membuka kedai makanan haiwan peliharaan memberi anda kepuasan untuk membantu orang membuat pilihan pemakanan yang lebih baik untuk haiwan kesayangan mereka - dan anda juga dapat membina perniagaan yang berkembang maju kerana makanan haiwan kesayangan adalah industri besar. Menurut laman web Institut Makanan Haiwan, penjualan tahunan makanan dan makanan anjing dan kucing melebihi $ 17 bilion di pemilik haiwan kesayangan AS semakin menyedari bahawa pemakanan yang baik dapat memanjangkan umur haiwan kesayangan mereka, dan membuat keputusan pembelian berdasarkan kualiti , bukan harga.

1

Tentukan sama ada untuk memasarkan melalui Internet, buka lokasi runcit fizikal atau kedua-duanya. Mulakan dalam talian dan keluar dari rumah anda jika anda ingin mengehadkan perbelanjaan tunai awal untuk kos kemudahan dan inventori. Cari pengeluar yang bersedia menghantar produk terus kepada pelanggan anda.

2

Sekiranya anda ingin membuka kedai runcit, cari tempat dengan jarak pandang yang baik dari jalan di lokasi yang lalu lintas tinggi. Pastikan lokasi yang anda cadangkan berada lebih dari 5 batu dari mana-mana kedai produk haiwan peliharaan. Anda akan menghadapi masalah untuk menandingi mereka dengan kos dan pelbagai produk.

3

Ketahui mengenai pemakanan haiwan kesayangan. Tingkatkan pengetahuan anda tentang makanan haiwan peliharaan terbaik menjadi kelebihan daya saing untuk kedai anda. Pemilik haiwan peliharaan ingin memastikan mereka memberi makanan yang sihat kepada haiwan peliharaan mereka, dan mereka tidak dapat mendapatkan nasihat ini di pasar raya.

4

Rancangkan campuran produk anda. Anda dapat melayani pemilik anjing sahaja, atau menyediakan makanan untuk kucing, burung dan binatang peliharaan eksotik juga. Bangun kedai anda dengan tema seperti membekalkan makanan sihat, semua makanan semula jadi yang ada, atau makanan untuk keperluan pemakanan khas kerana masalah kesihatan atau tahap kehidupan. Stokkan beberapa jenama yang paling dikenali dan campurkan dalam pilihan yang kurang dikenali yang anda percayai akan menarik minat pelanggan anda.

5

Mengembangkan hubungan dengan pembekal. Pilih pemborong produk haiwan peliharaan yang melayani wilayah anda. Ini menawarkan kelebihan kerana dapat memesan sejumlah produk yang berbeza sekaligus dari satu sumber. Anda juga boleh membeli secara langsung dari pengeluar, yang boleh anda pilih dengan makanan premium atau makanan paling popular yang sering anda pesan.

6

Merekrut jurujual yang berpengetahuan. Sekiranya pelanggan mendapat soalan pemakanan haiwan peliharaan mereka yang dijawab oleh jurujual yang ramah dan sopan, mereka cenderung terus membeli dari anda walaupun harga anda tidak rendah di kawasan ini.

7

Jadikan kedai sebagai destinasi yang menyeronokkan. Rancangkan acara seperti pengangkatan anjing yang diselaraskan dengan kumpulan penyelamat atau acara sosial yang dijadualkan secara berkala agar pemilik haiwan peliharaan membawa haiwan kesayangan mereka. Hidangkan makanan ringan dan minuman kepada orang ramai dan dapatkan makanan atau sampel makanan untuk haiwan kesayangan.

8

Ganjaran kesetiaan pelanggan. Setelah pelanggan membeli sembilan beg makanan kering, berikan yang ke 10 secara percuma. Hantarkan e-mel kepada pelanggan untuk memberi tahu mereka mengenai diskaun khas atau produk baru yang menarik yang akan anda tawarkan.