Widget Perniagaan Terbaik untuk Android

Sekiranya anda kerap menggunakan telefon Android anda untuk tujuan perniagaan, memasang widget dapat meningkatkan kecekapan anda. Widget adalah aplikasi yang berjalan langsung di layar Utama anda, menampilkan maklumat dan membolehkan anda mengawal pelbagai tetapan tanpa membahas submenu. Beberapa widget tersendiri, sementara yang lain tersedia sebaik sahaja anda memasang aplikasinya yang berkaitan; walaupun Android anda dilengkapi dengan pelbagai widget lalai, ada banyak lagi yang tersedia di Google Play Store.

Teks Minimalistik

Widget Teks Minimalistik, yang disarankan oleh laman web ulasan Android AppStorm, menyediakan pelbagai coretan teks dan beberapa penyediaan grid yang boleh anda atur, memastikan maklumat yang paling penting bagi anda selalu kelihatan. Teks dapat disesuaikan sepenuhnya dalam warna, ukuran dan fon, yang membolehkan anda memastikan paparan dapat dibaca sekilas apa pun; coretan tersebut merangkumi masa, tarikh, cuaca dan acara kalendar, serta maklumat di telefon anda seperti paparan tahap pengisian bateri terperinci.

Carian Google

Senarai widget Android yang wajib dimiliki CIO.com merangkumi Carian Google, salah satu widget lalai yang tersedia untuk Android. Widget ini hanya menambahkan bar carian ke skrin Utama anda. Semasa anda mengetiknya, widget itu tidak hanya mencadangkan pencarian Internet yang berpotensi, tetapi juga menampilkan data yang sepadan di telefon anda, seperti perincian hubungan. Sekiranya anda berada di lokasi yang agak sunyi, anda juga dapat mengetuk ikon mikrofon untuk menjalankan carian suara.

Kawalan Lanjutan

Dengan widget Extended Controls, anda dapat menambahkan butang ke layar Utama anda yang memungkinkan anda mengubah tetapan telefon anda tanpa perlu menatal menu. Ini meniru widget Kawalan Daya Android lalai, tetapi menawarkan pelbagai jenis kawalan dan penyesuaian yang lebih luas. Sekiranya anda kerap bepergian ke tempat kerja, misalnya, anda boleh menambahkan togol untuk mod kapal terbang telefon anda; jika anda sering dalam perjumpaan, anda boleh melakukan perkara yang sama dengan mod senyap. Majalah "Time" mengesyorkan Extended Controls dalam senarai widget Android terbaiknya untuk tahun 2012.

Widget Evernote

Aplikasi Evernote yang mungkin sudah Anda gunakan untuk melacak maklumat yang relevan juga termasuk widget, yang mana PCWorld dan TechRadar termasuk dalam senarai widget terbaik mereka untuk Android. Semasa menambahkannya ke skrin Utama anda, anda dapat memilih antara dua ukuran: widget kecil hanya menambahkan serangkaian butang yang anda dapat ketuk untuk membuat nota baru atau mencari melalui yang ada, sementara yang besar juga memaparkan potongan nota yang anda baru-baru ini dilihat. Sekiranya widget tidak muncul dalam senarai semasa anda cuba menambahkannya, muat turun dan pasang aplikasi Evernote Widget yang berasingan untuk menyelesaikan masalahnya.

Kiraan Onavo

Menjaga had data rancangan telefon anda dan mengelakkan caj yang berlebihan dapat membuat anda tidak melebihi anggaran yang diperuntukkan oleh perniagaan anda. Untuk ini, PCWorld mengesyorkan aplikasi Onavo Count, yang terdapat dalam senarai 15 widget Android terbaik untuk tahun 2012. Aplikasi ini mengawasi berapa banyak data yang anda gunakan, dan ia merangkumi tiga widget: bar kemajuan yang menunjukkan seberapa dekat anda adalah had bulanan anda, senarai terperinci aplikasi yang telah menggunakan data dalam kitaran penagihan semasa, dan senarai aplikasi yang sedang berjalan yang saat ini menggunakan data.