Apakah Persediaan Yang Saya Perlu Memulakan Perniagaan Urut Saya?

Bersenjata dengan lesen terapi urut, anda boleh memulakan perniagaan terapi urut anda sendiri. Sama ada anda bekerja di spa atau salun, atau memilih untuk memulakan perniagaan terapi urut di rumah, anda memerlukan bekalan tertentu untuk memulakan perniagaan anda. Sama pentingnya mempunyai persediaan pemasaran, untuk membantu anda menarik pelanggan, dan memperoleh bekalan untuk memberikan perkhidmatan kepada setiap pelanggan yang membayar perkhidmatan anda.

Kad Perniagaan dan Brosur

Jaga aliran pelanggan yang tetap untuk perniagaan urut anda dengan mengedarkan kad dan brosur perniagaan anda kepada bakal pelanggan. Bekalan ini penting untuk perniagaan anda semasa anda menyebarkan berita mengenai perkhidmatan anda dan bertujuan untuk menarik pelanggan baru.

Sertakan nama, nama perniagaan, maklumat hubungan, waktu ketersediaan dan senarai perkhidmatan yang anda berikan pada kad perniagaan anda. Sekiranya anda memilih untuk mendapatkan kad dua sisi, gunakan sisi lain sebagai ruang untuk menulis janji temu pelanggan, atau sertakan senarai sepuluh teratas yang menerangkan faedah terapi urut.

Meja Urut

Sama ada anda merancang untuk bekerja sendiri atau menggaji kakitangan, penting untuk membeli meja urut. Sekiranya anda satu-satunya penyedia perniagaan anda, beli satu meja pegun yang boleh tinggal di pejabat, dan satu meja mudah alih yang boleh anda bawa jika anda perlu berjumpa dengan pelanggan di lokasi lain. Sekiranya anda merancang untuk mengambil pekerja, beli meja urut untuk setiap pekerja.

Helaian Dan Bantal Flanel

Beli seprai dan bantal flanel dan gunakan untuk menjadikan meja urut anda tempat yang selesa untuk pelanggan anda. Seprai digunakan untuk menutupi tubuh sebagai urut klien anda, dan bantal dapat digunakan untuk membantu posisi klien anda untuk hasil yang maksimum selama sesi mengurut mereka. Beli keduanya dengan warna netral, sehingga warnanya tidak mengganggu atau mengganggu sifat urut anda yang tenang dan menenangkan.

Minyak Urut Dan Losyen

Beli pelbagai jenis minyak urut dan losyen untuk membantu anda semasa anda mengurut pelanggan anda. Cuba aroma yang diketahui memberikan kesan menenangkan, seperti kayu manis, lavender, cendana, chamomile, melati, mawar dan Ylang Ylang. Dengan variasi ini, anda dapat memberi pilihan kepada pelanggan untuk memilih aroma yang mereka mahu gunakan semasa mengurut.

Muzik

Muzik yang lembut dan bertafakur dapat membantu mewujudkan suasana yang tenang untuk pelanggan urut anda. Pilih pelbagai jenis muzik yang menampilkan instrumen dan suara alam. Gunakan pemain mp3 yang dipasang pada pembesar suara atau radio kecil untuk memberikan suara semasa sesi anda.

Lilin

Tetapkan suasana dengan pencahayaan lembut yang disediakan oleh lilin. Pilih warna neutral dan aroma neutral.

Tuala

Gunakan tuala mewah untuk mengeluarkan lebihan minyak dan losyen dari pelanggan setelah urutan mereka selesai. Pelanggan juga boleh menggunakan tuala untuk membungkus badan mereka ketika mereka bangun dari urut.