Penyelidikan & Analisis Pasaran Fesyen

Pada 2012, Amerika mengeksport tekstil dan pakaian bernilai $ 22.6 bilion dan mengimport $ 100.93 bilion, menurut Pentadbiran Perdagangan Antarabangsa. Angka-angka ini mendorong perlunya penyelidikan dan analisis pasaran fesyen yang tepat untuk pengeluar dan peruncit fesyen. Dengan populasi Baby Boomers yang semakin tua, dan daya beli penduduk Generasi Y yang semakin meningkat, perniagaan fesyen yang bijak mencari cara terbaik untuk mencapai keuntungan mereka.

Pembuatan Pakaian Reshore

Dengan kenaikan kos buruh di China dan biaya bahan bakar di seluruh dunia, beberapa pengeluar pakaian memilih untuk "melakukan pelayaran semula" - mengembalikan sebahagian perniagaan mereka ke kilang yang berpusat di negara di mana kebanyakan penjualan dilakukan. Pereka mendapati bahawa pesanan mereka mungkin tidak cukup besar untuk pembuatan di luar negara atau mereka memerlukan penghantaran yang lebih cepat daripada yang mereka dapat dari kilang di luar negara. Pakaian dan aksesori mewah sedang dibuat di Itali untuk mengawal tahap kualiti produk jadi. Dengan kemajuan teknologi pengeluaran dan kenaikan kos penghantaran yang berterusan, trend pembuatan ini di Eropah dan Amerika Syarikat cenderung berterusan.

Jualan Pakaian Internet

Plunkett Research menganggarkan "jumlah pasaran runcit dan dalam talian di Amerika untuk tahun 2012 adalah $ 522.3 bilion." Dari jumlah itu, kira-kira $ 67.2 bilion dibelanjakan melalui Internet. Pakaian adalah salah satu jenis barang yang paling sukar untuk dijual di Internet. Pelanggan tidak boleh mencuba pakaian atau merasakan kualiti bahan. Namun, walaupun dengan rintangan tersebut, penjualan pakaian Internet meningkat. Banyak kedai runcit menggunakan teknik "bata-dan-klik" seperti memesan pakaian di Internet, kemudian mengambilnya di kedai batu bata, atau melakukan penjualan hanya di Internet.

Baby Boomers Penuaan

Dengan penuaan generasi Baby Boomer, mereka kini mencari fesyen yang memikat untuk angka umur 50-plus. Sebilangan keperluan ini dipenuhi oleh syarikat yang memfokuskan diri pada pasaran khusus seperti Chico's FAS, yang melayani wanita berusia 35 hingga 60 tahun. Isu lain yang berkaitan adalah pengembangan garis pinggang rata-rata Amerika, yang memerlukan pereka dan pengeluar fesyen untuk membuat pakaian yang memuji angka lelaki dan wanita.

Pakaian Sukan

Dengan populasi Gen Y yang berfikiran sukan hingga dewasa, mereka bergabung dengan jumlah orang Amerika yang semakin meningkat yang mempunyai keahlian gim atau bersenam di rumah. Plunkett Research menganggarkan segmen pakaian sukan aktif di pasar pakaian runcit AS sekitar $ 58 bilion untuk tahun 2012. Peminat sukan ini memerlukan kasut yang sesuai untuk pelbagai jenis aktiviti sukan dari mendaki hingga bermain ski. Setiap sukan memerlukan kasut, pakaian dan aksesori untuk prestasi puncak.