Peralatan Yang Diperlukan untuk Mendirikan Pejabat Kecil

Pejabat kecil mungkin pejabat rumah atau perniagaan dengan hanya beberapa pekerja. Keperluan di semua jenis pejabat serupa dari segi peralatan, tetapi banyak keputusan akan bergantung kepada keperluan dan tujuan khusus perniagaan anda. Asasnya merangkumi meja, kerusi, komputer dan periferal, termasuk monitor dan pencetak. Penyelidikan dan perbelanjaan yang teliti dapat membantu anda melengkapkan pejabat anda dengan anggaran yang tinggi.

Komputer

Komputer adalah peralatan utama untuk pejabat kecil mana pun. Salah satu keputusan terbesar adalah sama ada menggunakan komputer meja, komputer riba atau gabungan kedua-duanya. Pengguna perniagaan yang perlu pergi ke jalan raya harus mempertimbangkan komputer riba untuk diri mereka sendiri atau untuk pekerja yang perlu melakukan perjalanan. Semasa membeli komputer, cari mesin yang akan bertahan selama beberapa tahun sebelum memerlukan peningkatan. Lihatlah komputer riba dan desktop kelas perniagaan kecil dari pengeluar utama. Ini sering merangkumi komponen yang lebih kasar dan pilihan untuk jaminan yang lebih lama daripada kebanyakan komputer pengguna.

Periferal

Peripheral merangkumi item teknologi, seperti monitor, papan kekunci, tikus, mesin fotokopi dan pencetak. Paparan panel rata adalah standard. Pertimbangkan untuk melabur di skrin yang lebih besar atau monitor ganda untuk pekerjaan yang memerlukan kerja yang luas dengan pangkalan data, multimedia atau multitasking dengan pelbagai program. Pencetak laser all-in-one boleh menjadi pembelian pintar untuk pejabat kecil. Ini menangani penyalinan dan pengimbasan bersama pencetakan dalam pakej kos rendah dan padat. Untuk pejabat yang mempunyai banyak komputer dan pekerja, melabur dalam pencetak rangkaian yang dapat menampung ukuran perniagaan.

Perabot

Perabot pejabat yang betul berperanan dalam cara perasaan pekerja anda dan gambaran perniagaan anda kepada pelanggan yang mengunjungi pejabat anda. Cari kerusi dan meja ergonomik untuk pekerjaan yang memerlukan banyak waktu meja. Ini dapat menjadikan pekerja lebih selesa dan mengurangkan tekanan pada badan daripada bekerja berjam-jam di komputer. Perabot juga dapat membantu mengatur perasaan keseluruhan pejabat sama ada melibatkan persekitaran kerja terbuka atau pemasangan bilik. Pertimbangkan gambar yang ingin anda paparkan kepada pelanggan yang berkunjung dan pilih perabot yang sesuai. Anda boleh memilih penampilan moden yang elegan atau reka bentuk tradisional dengan perabot kayu gelap.

Rangkaian

Peralatan rangkaian adalah yang menghubungkan pejabat kecil ke Internet dan komputer di dalam pejabat antara satu sama lain. Pilihan yang paling popular untuk pejabat kecil dan rumah adalah rangkaian tanpa wayar. Untuk pejabat rumah, ini membolehkan anda berkongsi satu sambungan Internet dengan keluarga anda. Sebuah pejabat kecil dapat menghubungkan banyak komputer desktop dan komputer riba ke satu sambungan DSL atau kabel. Beli standard Wi-Fi terkini. Pada masa ini, standard itu ialah 802.11N. N tanpa wayar mempunyai julat dan lebar jalur yang lebih besar daripada standard yang ada sebelumnya. Pastikan untuk menghidupkan keselamatan tanpa wayar dan kata laluan melindungi rangkaian anda untuk melindungi data perniagaan anda.

Membeli-belah

Pengusaha pejabat kecil sering kekurangan anggaran. Ambil pendekatan bijak untuk membeli peralatan. Bandingkan harga di pelbagai pengeluar dan peruncit. Gunakan mesin carian perbandingan harga untuk mencari tawaran terbaik dalam talian. Faktor caj penghantaran dan bandingkan dengan peruncit tempatan. Ini terutama dapat membuat perbezaan ketika memesan barang besar, termasuk meja dan kerusi. Periksa kod diskaun, kupon dan rebat. Peralatan terpakai boleh menjadi pilihan menjimatkan wang, terutama ketika membeli perabot.