Cara Membuka Rockabilly Bar

Berjalan ke bar rockabilly boleh menjadi ledakan visual dari masa lalu. Pelindung bertatu berwarna-warni yang disesuaikan dengan gaun vintaj berpinggang tawon atau pompadour belakang yang licin duduk dan menghirup bola bola yang dihiasi buah dan gelas martini yang berkilauan. Pelanggan mungkin berpusu-pusu menjadi jukebox kasar atau tarian ayunan ke kumpulan rockabilly tempatan yang suka bersantai. Membuka bar rockabilly boleh menjadi cara kreatif dan kreatif untuk merayakan budaya, tetapi juga memerlukan masa dan kerja keras. Anda masih perlu memenuhi syarat asas mana-mana bar atau kelab malam.

1

Sewa atau beli lokasi, lebih baik dengan sentuhan dalaman dan luaran yang mencerminkan tahun 1940-an dan 1950-an, ketika budaya rockabilly mulai berkembang. Pastikan ada ruang yang cukup untuk meja pool vintaj dan bilik vinil. Sekiranya bangunan ini tidak memiliki bakat art deco, belanjakan pada cermin berlapis emas, candelier retro, jukebox vintaj dan hiasan tirai baldu yang indah. Poster gadis pin dan poster perjalanan bertema Polinesia vintaj menambah seni berwarna-warni di dinding. Penggemar Rockabilly akan menyedari dan menghargai sentuhan tambahan yang dapat membantu menyelam anda merasa asli.

2

Memohon lesen kabaret supaya anda boleh menempah kumpulan rockabilly dan pentas tarian swing untuk bar anda secara sah. Tidak semua tempat memenuhi syarat untuk lesen muzik langsung, jadi periksa syarat pengezonan sebelum menandatangani pajakan dengan mengunjungi balai raya. Sekiranya anda tidak memenuhi syarat untuk mendapatkan lesen kabaret, stesen rakaman jukebox atau vinil akan mencukupi untuk sementara waktu. Ini juga merupakan waktu yang tepat untuk memohon lesen perniagaan, nombor pengenalan cukai dan lesen alkohol. Sekiranya lesen penuh terlalu mahal atau dilarang oleh sekatan pengezonan anda, pilihlah lesen bir dan wain. Anda masih boleh menyajikan koktel berasaskan wain.

3

Menggaji kakitangan yang berpengetahuan dan bersemangat mengenai budaya rockabilly. Ini juga akan membantu mempromosikan tempat anda sebagai tempat yang sahih di kalangan peminat. Bartender, pelayan koktel dan pekerja restoran, jika anda akan menyajikan makanan, harus mengetahui sejarah rockabilly dan sesuai dengan budaya mereka dalam penampilan fizikal mereka. Memanggil wawancara anda sebagai "uji bakat" atau "panggilan panggilan" melalui media tempatan akan mendorong orang-orang harapan untuk tiba dalam pakaian, solek dan gaya rambut rockabilly.

4

Bina menu bar dan restoran anda, jika ada, di sekitar budaya rockabilly. Minuman ala-ala, rum, wiski dan tiki, termasuk mai tais, membuat minuman rockabilly yang menarik. Sertakan pengadun retro seperti jus nanas dan bir akar, dan simpan banyak batang hiasan berasaskan buah yang dimuatkan dengan ceri maraschino dan irisan sitrus. Gigitan gaya selatan mungkin termasuk slider babi yang ditarik dan kentang goreng. Pilihan bukan alkohol mungkin termasuk soda atau milkshake berperisa bubblegum.

5

Berhubung dengan kelab, organisasi dan kumpulan tempatan yang juga merayakan budaya rockabilly untuk membantu mengeluarkan berita. Kelab kereta vintaj, studio tarian ayunan dan butik pakaian retro boleh memuatkan selebaran dan poster mengenai acara yang akan datang. Anda juga boleh menawarkan untuk menjadi tuan rumah penggalangan dana tahunan atau berkumpul syarikat untuk mula menjalin hubungan lebih awal.