Pemilikan Tunggal & Insurans Kesihatan

Anda telah bekerja keras untuk membina perniagaan anda dari awal sebagai pemilik tunggal, dan kos perlindungan kesihatan individu yang besar dan tidak seharusnya menghalang anda untuk mendapatkan insurans kesihatan yang berkualiti untuk diri sendiri dan pekerja anda. Ketika ObamaCare menjulang, anda akan mempunyai pilihan baru. Anda terbiasa memikul tanggungjawab sepenuhnya, tetapi itu tidak bermakna anda harus menanggung banyak perbelanjaan perawatan kesihatan yang besar.

Insurans Kesihatan Berkumpulan

Hanya kerana anda berpesta sebagai ahli perniagaan tidak bermakna anda harus bersendirian dengan rawatan kesihatan. Sekiranya negeri anda termasuk di antara 14 yang membenarkan pemilik tunggal membentuk kumpulan dan memperoleh kadar insurans insurans kesihatan yang lebih rendah, anda mungkin boleh melalui jalan tersebut dan bukannya perlu membayar pelan individu. Pemilik tunggal di Delaware, New Mexico, North Carolina dan Rhode Island mungkin dapat mengakses harga yang lebih rendah ini.

Persatuan Perdagangan

Anda juga boleh menghubungi persatuan perdagangan atau profesional untuk melihat apakah mereka menawarkan pilihan insurans kesihatan kumpulan. Ini boleh menjadi berbeza seperti Persatuan Nasional Eksekutif Wanita atau Woodmen Dunia. Walau bagaimanapun, tidak semua persatuan ini akan menawarkan pelbagai faedah yang anda inginkan, jadi anda mungkin ingin memeriksa parameter liputan mengenai dasar yang menarik minat anda.

Akaun Simpanan Kesihatan

Pemilik tunggal, ketika mengambil bahagian dalam Akaun Simpanan Kesihatan bersama dengan pelan insurans kesihatan yang boleh ditolak tinggi, dapat memanfaatkan rawatan pilihan cukai untuk wang yang diperuntukkan untuk perbelanjaan perubatan. Pemilik tunggal bertindak sebagai individu ketika mereka menyumbang dan melaporkan akaun ini. Mereka memotong kos sumbangan dan pembayaran insurans kesihatan pada penyata cukai pendapatan peribadi mereka, dan bukannya menolaknya sebagai perbelanjaan perniagaan.

Program Kerajaan

Sekiranya anda adalah pemilik tunggal dengan keadaan yang sudah ada, anda mempunyai beberapa pilihan kerajaan untuk penjagaan kesihatan sehingga ObamaCare beroperasi sepenuhnya pada tahun 2014. Anda boleh memilih untuk bergabung dengan kumpulan insurans kesihatan berisiko tinggi di negeri anda atau memilih perlindungan peralihan melalui Pelan Insurans Keadaan Sedia Ada di negeri anda, jika anda memenuhi syarat.

2014 dan Selebihnya

Setelah ObamaCare berkuat kuasa penuh, pemilik tunggal akan mempunyai pilihan yang sebelumnya tidak mereka miliki. Mereka akan dapat membeli insurans di bursa insurans kesihatan di mana individu dan perniagaan kecil dapat bergabung untuk memanfaatkan tiga tahap rancangan insurans. Lebih-lebih lagi, anda mungkin layak mendapat subsidi dan kredit premium sekiranya pendapatan anda di bawah 400 peratus dari garis kemiskinan persekutuan.

Kredit Cukai Perniagaan Kecil

Pemilik tunggal dan pekerja keluarga mereka mungkin tidak memohon kredit cukai perniagaan kecil untuk perlindungan kesihatan mereka. Walau bagaimanapun, pemilik tunggal mungkin dapat menuntut kredit untuk menyediakan insurans kesihatan kepada pekerja bukan keluarga mereka jika mereka memenuhi kriteria lain untuk kredit cukai perniagaan kecil, seperti mempunyai kurang dari 25 pekerja sepenuh masa.