Cara Memaksimumkan Kelajuan Muat turun di Grabit

Sekiranya pekerjaan yang anda lakukan di syarikat anda memerlukan anda membaca dan menganalisis sebilangan besar item berita melalui kumpulan berita Usenet, anda dapat memaksimumkan kelajuan muat turun di Grabit. Mampu melayari dan membaca sebilangan besar item berita dapat membantu anda melakukan penyelidikan pasaran untuk syarikat anda dan mengetahui apa yang pelanggan katakan mengenai produk dan perkhidmatan anda. Anda juga dapat membaca artikel untuk melihat apa yang pesaing anda lakukan, dan mengetahui perkembangan baru dalam industri anda.

1

Muat turun versi terbaru Grabit dari laman web Shemes (lihat Sumber) dan pasangkannya di komputer anda.

2

Lancarkan Grabit. Kali pertama anda menggunakan aplikasi, wizard konfigurasi akan muncul.

3

Ketik alamat pelayan Berita anda dan klik kotak centang "Pelayan Berita (NNTP) Memerlukan Nama Pengguna dan Kata Laluan". Klik "Seterusnya."

4

Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda untuk penyedia berita Usenet anda dan klik "Seterusnya." Tetingkap aplikasi Grabit akan muncul.

5

Klik kanan "Default Server" di panel kiri tetingkap Grabit dan klik "Server Properties." Tetingkap sifat pelayan Grabit akan muncul.

6

Gerakkan Sambungan yang Diizinkan Maksimum dari kiri hingga ke kanan untuk menetapkannya ke "20 Sambungan." Klik "OK." Grabit kini dikonfigurasi untuk memuat turun bahan dari Usenet pada kelajuan maksimum.