Apa Kelebihan Menerima Pembayaran Secara Dalam Talian?

Sekiranya perniagaan anda menjual produk atau perkhidmatan melalui laman web, anda mungkin akan kehilangan sejumlah besar perniagaan jika anda tidak menerima pembayaran dalam talian. Pembeli dalam talian telah terbiasa membayar segera pembelian mereka dan menerima penghantaran dengan cepat. Terima kasih kepada ciri keselamatan seperti penyulitan nombor kad dan perlindungan penipuan, orang boleh membeli dalam talian dengan tahap keyakinan yang tinggi.

Tahniah Segera

Bagi pelanggan, kepuasan segera adalah motivasi utama untuk membeli-belah dalam talian. Pembayaran dalam talian membolehkan pelanggan membayar segera produk, yakin akan dihantar dengan cepat. Sekiranya pelanggan menghantar pembayarannya, dia mesti menunggu anda menerimanya dan dana akan dihapus, menambah banyak masa yang dia tunggu untuk produk tersebut. Menghadapi kelewatan ini, calon pelanggan cenderung mencari peniaga yang menerima pembayaran dalam talian.

Keselamatan Pedagang

Apabila pelanggan membayar produk secara dalam talian, kaedah pembayaran pelanggan dibenarkan dan wang tersebut dimasukkan ke dalam akaun perniagaan dengan segera. Ini menghilangkan beberapa risiko kewangan dari pihak anda, kerana anda tidak perlu lagi risau tentang yuran yang berkaitan dengan cek terpental.

Keyakinan pengguna

Seorang bakal pelanggan mungkin sedikit gementar tentang prospek pembelian dari anda jika dia tidak mempunyai pengalaman sebelumnya dengan syarikat anda - terutamanya jika dia pernah menghadapi masalah dengan pembelian dalam talian pada masa lalu. Perlindungan penipuan yang banyak ditawarkan oleh penyedia kad debit dan kad kredit dapat meredakan kebimbangannya, kerana dia akan mengetahui bahawa dia dapat membuat tuntutan dengan banknya jika dia tidak menerima produk atau perkhidmatan yang dibelinya.

Pembayaran Berulang

Menerima pembayaran secara dalam talian menghilangkan kesukaran yang berkaitan dengan membuat pembayaran berulang melalui cek atau kiriman wang. Sekiranya anda mempunyai perkhidmatan berdasarkan langganan, anda dapat menyimpan maklumat pembayaran pelanggan dan mengumpulkan pembayaran secara automatik setiap jangka masa langganan daripada mengirim peringatan bahawa pembayaran akan jatuh tempo.

Membayar Dengan Kredit

Untuk pelanggan membayar produk melalui cek atau kiriman wang, dia mesti mempunyai dana yang tersedia untuk membayar barang tersebut dengan segera. Kad kredit membolehkan pengguna membayar sejumlah besar secara ansuran; menerima pembayaran secara dalam talian dapat meningkatkan penjualan anda secara mendadak sekiranya sebilangan produk yang anda jual mahal.

Pemasaran Gabungan

Menerima pembayaran dalam talian membolehkan perniagaan anda melancarkan program afiliasi. Dengan program afiliasi, penerbit dalam talian dapat memperoleh wang dengan merujuk pelanggan kepada anda sebagai ganti sebahagian dari hasil ketika penjualan dilakukan. Walaupun program afiliasi dapat menyebabkan sedikit pengurangan keuntungan, program ini juga dapat meningkatkan penjualan.