Bagaimana Memulakan Perniagaan untuk Pusat Penjagaan Wanita

Pusat jagaan wanita menyediakan ujian kesihatan umum untuk wanita muda serta kawalan kelahiran, ujian kehamilan dan sokongan kehamilan. Pusat jagaan wanita biasanya menawarkan kaunseling sulit oleh pekerja sosial berlesen dengan beberapa pusat juga menawarkan kelas keibubapaan percuma, pakaian bersalin, perumahan dan rujukan adopsi kepada pelanggan mereka.

1

Lakukan kajian anda. Lakukan penyelidikan awal mengenai pusat jagaan wanita lain dan perkhidmatan yang mereka tawarkan. Cari kawasan tempatan anda untuk calon pesaing dan singgah untuk bertanya tentang spesifik perkhidmatan mereka. Ini bukan sahaja dapat membantu menentukan produk dan barisan perkhidmatan anda, tetapi juga akan memberi idea mengenai perkhidmatan yang kurang terdapat di pasaran. Sekiranya tidak ada pusat jagaan wanita di kawasan anda, jalankan penyelidikan untuk menentukan mengapa sebelum memulakannya sendiri.

2

Tulis rancangan perniagaan profesional. Rancangan perniagaan diperlukan oleh hampir semua pemberi pinjaman sebelum pembiayaan dapat diluluskan. Rancangan perniagaan memberikan analisis lengkap dan terperinci mengenai perniagaan yang anda cadangkan dan bagaimana ia akan berjaya. Rancangan tersebut harus merangkumi ringkasan eksekutif, yang merangkumi sinopsis menyeluruh rancangan perniagaan; pernyataan misi dan visi; rancangan pemasaran; analisis kompetitif; struktur organisasi; barisan produk dan perkhidmatan; lokasi perniagaan yang berpotensi; analisis kewangan dan unjuran kewangan selama lima tahun.

Hubungi Pentadbiran Perniagaan Kecil tempatan atau negeri anda untuk mengikuti kelas perniagaan kecil untuk panduan bagaimana menulis rancangan perniagaan yang berkesan, dan juga untuk mempelajari asas-asas memulakan dan menjalankan perniagaan kecil. Kelas-kelas ini dikembangkan oleh kerajaan pusat dan tidak dikenakan sebarang bayaran.

3

Tentukan lokasi. Semasa menentukan lokasi, pertimbangkan anggaran yang harus anda bekerjasama dan apa yang ditentukan oleh penyelidikan sebagai kawasan yang paling menguntungkan untuk pusat jagaan wanita. Sekiranya lokasi yang ideal berada di luar julat harga anda, pilihlah pilihan kedua. Namun, perlu diingat bahawa ia mungkin memerlukan lebih banyak wang untuk usaha pemasaran setelah anda terbuka untuk memenuhi tujuan kewangan yang diproyeksikan.

Semasa menghubungi pengurus harta tanah untuk bertanya tentang kos lokasi, dia akan memberi anda harga per kaki persegi. Nombor ini perlu dikalikan dengan bilangan kaki persegi yang dikehendaki untuk menentukan kos bulanan sebenar. Juga, tanyakan kepada pengurus sama ada dia akan memberikan wang untuk membangun perniagaan baru anda. Sebilangan besar pengurus akan memberikan wang kepada penyewa baru untuk pembentukan semula yang mesti dilakukan sebelum perniagaan mereka dapat dibuka.

4

Tentukan struktur undang-undang perniagaan. Hubungi peguam untuk menentukan struktur perniagaan undang-undang yang sesuai, seperti perkongsian, hak milik tunggal, syarikat S, syarikat C atau syarikat dengan tanggungan terhad. Failkan semua dokumen yang diperlukan dengan daerah dan negeri di mana anda akan menjalankan perniagaan. Kertas kerja mungkin termasuk mendaftarkan nama "Melakukan Perniagaan Sebagai" untuk syarikat anda dan mengemukakan Artikel Pemerbadanan, selain menerima nombor cukai penjualan dari negeri anda dan nombor pengenalan cukai persekutuan.

5

Memperoleh pembiayaan. Buat janji temu dengan pegawai pinjaman di bank-bank tempatan di kawasan anda. Bawalah salinan rancangan perniagaan anda, serta bahan persembahan yang anda buat untuk memberikan pemahaman yang mendalam mengenai visi anda. Hubungi SBA untuk pembiayaan dan pencarian dan memohon peluang pemberian. Sekiranya ia adalah perniagaan milik wanita atau minoriti, atau jika ia ditubuhkan sebagai syarikat bukan untung, cari geran yang disasarkan khusus untuk sektor-sektor tersebut atau cari geran yang dikembangkan untuk pusat penjagaan wanita atau pusat kehamilan. Pelabur swasta juga merupakan sumber pinjaman kewangan.

6

Hubungi kontraktor. Setelah pembiayaan dibuat, hubungi kontraktor untuk membincangkan pembinaan atau pengubahsuaian yang mesti disiapkan. Kos semua item dan jangka masa harus dimasukkan dalam perjanjian bertulis, dan juga denda yang akan dikenakan oleh kontraktor kerana tidak mengikut jadual.