Cara Melakukan Penjualan dari Pintu ke Pintu

Setiap kali anda memasarkan kepada pengguna secara langsung, kaedah yang anda gunakan untuk menjual produk atau perkhidmatan mesti disesuaikan dengan individu tersebut. Penjualan dari pintu ke pintu memerlukan ejen penjualan serba boleh yang mampu dengan cepat mewujudkan hubungan peribadi dengan pengguna, dan kemudian menjual produk tersebut. Menjual produk dari pintu ke pintu adalah kemahiran yang mesti diperoleh dan memerlukan sedikit masa dan latihan untuk benar-benar menguasai penjualan jenis ini.

1

Gayakan bahagiannya. Sebagai jurujual dari pintu ke pintu, sangat mustahak untuk menampilkan penampilan yang digilap dan kemas. Anda mengharapkan orang membiarkan anda masuk ke rumah mereka dan dengan itu, anda perlu berpakaian dengan baik. Seseorang lebih cenderung membuka pintunya kepada seseorang dengan pakaian dan tali leher yang bagus, daripada seseorang yang memakai baju dan seluar pendek yang berkerut.

2

Hormati kehendak penduduk. Sekiranya anda melihat tanda yang bertuliskan "Tiada Permintaan", anda harus menghormati tanda ini dan tidak berusaha untuk melanggarnya. Di beberapa negeri, adalah haram untuk melakukannya. Begitu juga, jika seseorang mengatakan bahawa dia tidak berminat, hormati kehendaknya. Anda boleh cuba mengucapkan selamat tinggal dengan cara yang ramah dan berterima kasih kepadanya kerana telah meluangkan masa, tetapi anda mesti menghormati hakikat bahawa dia tidak mahu dijual apa-apa.

3

Elakkan bermula dengan jualan. Jurujual dari pintu ke pintu yang berjaya tidak segera menjual produk atau perkhidmatan mereka. Permulaan dengan membina hubungan dengan orang yang membuka pintu. Jauh lebih sukar untuk membanting pintu seseorang yang benar-benar baik dan ramah. Tanya orang itu bagaimana keadaannya hari ini, dan panaskannya sebelum anda mula membuat nada.

4

Berikan jaminan mutlak kepada pelanggan mengenai anda, syarikat anda dan produk / perkhidmatan anda. Malangnya, banyak artis penipuan menggunakan iklan dari pintu ke pintu dan adalah perkara biasa bagi orang-orang baik yang disamakan dengan yang buruk. Pastikan bahawa pelanggan anda mengetahui siapa syarikat anda, bahawa anda adalah wakil jualan yang disahkan dan bahawa, jika dia ingin membatalkan pesanannya pada bila-bila masa dalam tiga hari ke depan, dia boleh melakukannya. Anda harus membuktikan kesahihan anda.

5

Elakkan berkecil hati. Penjualan dari pintu ke pintu adalah pekerjaan yang sukar dan memerlukan masa dan latihan untuk menguasainya. Malah jurujual terbaik mungkin mempunyai hari di mana semua orang membanting pintu di wajah mereka. Ketahuilah bahawa penolakan itu tidak bersifat peribadi dan terus maju. Untuk setiap sepuluh pintu yang dibanting, yang berikutnya mungkin merupakan penjualan besar yang anda perlukan. Tetap berharap dan terus berjalan.