Cara Memuat turun Gambar ke Kad Memori pada Samsung Gravity

Samsung Gravity dilengkapi dengan slot pengembangan kad memori yang membolehkan anda memuat naik kandungan ke kad memori microSD yang dimasukkan ke dalam telefon. Menggunakan kad microSD untuk menyimpan gambar adalah bermanfaat kerana dapat menjimatkan ruang cakera on-board telefon. Bagi pemilik perniagaan, memuat turun gambar seperti gambar produk dan perkhidmatan ke telefon anda boleh berguna kerana ia membolehkan anda berkongsi kandungan dengan pelanggan dan pelanggan ke mana sahaja anda pergi.

1

Tekan kekunci "Menu" semasa telefon anda dalam mod siap sedia dan tekan "9" untuk memilih "Tetapan."

2

Tekan "3" untuk memilih "Tetapan Telefon" dan tekan "5" untuk memilih "Mod USB." Sorot "Penyimpanan Massal" dan tekan "OK" untuk menyimpan tetapan USB anda. Tetapan Penyimpanan Massal membolehkan komputer mengakses kad memori menggunakan Windows Explorer untuk pemindahan data.

3

Buka slot kad memori yang terletak di sebelah kiri bawah Samsung Gravity dan masukkan kad microSD dengan kenalan emas menghadap ke bawah sehingga terpasang pada tempatnya.

4

Sambungkan Samsung Gravity anda ke komputer menggunakan kabel data USB. Klik Mula dan klik "Komputer" untuk melancarkan Windows Explorer.

5

Klik dua kali pemacu telefon anda dari bahagian "Peranti dengan pemacu yang boleh ditanggalkan" untuk membuka tetingkap kad memori.

6

Seret gambar dari komputer anda ke tetingkap kad memori untuk memuat turunnya secara automatik ke kad microSD di Samsung Gravity. Sebagai alternatif, klik kanan gambar untuk memindahkan dan klik "Salin." Klik kanan bahagian kosong tetingkap kad memori dan klik "Tampal" untuk memuat turun gambar ke kad microSD di Samsung Gravity.

7

Klik kanan pemacu telefon di Windows Explorer dan klik "Eject" apabila anda selesai. Putuskan sambungan kabel USB.