Cara Mendapatkan Kredit Pendapatan yang Diperolehi dari Cukai IRS Anda

Kredit Cukai Pendapatan Yang Diperolehi adalah kredit cukai IRS untuk pembayar cukai yang memperoleh gaji lebih rendah daripada gaji purata. Kredit cukai termasuk dalam undang-undang untuk membantu menyokong individu yang bekerja dan keluarga yang membayar, berdasarkan peratusan, lebih tinggi daripada yang berpendapatan lebih tinggi. Pendapatan anda akan menentukan sama ada anda layak mendapat kredit kredit atau tidak. Namun, jika anda juga mempunyai keluarga, anda juga layak mendapat pendapatan yang lebih tinggi. Untuk mengetahui sama ada anda layak, anda perlu mengemukakan penyata cukai anda.

1

Kumpulkan semua dokumen pendapatan yang berkaitan dengan gaji akhir tahun anda. Ini biasanya W-2, jika anda melakukan pekerjaan tradisional, tetapi mungkin juga 1099-an (untuk kerja lain-lain) atau penyata bank perniagaan jika anda pemilik perniagaan. Pastikan anda mempunyai dokumentasi untuk semua kerja pada tahun lalu.

2

Kumpulkan semua maklumat yang berkaitan dengan anak-anak anda, jika berkenaan. Kredit Cukai Pendapatan yang Diperolehi sangat membantu keluarga berpendapatan rendah. Anda memerlukan nama penuh, nombor Jaminan Sosial dan tarikh lahir anak anda. Anda juga akan memerlukan anak angkat atau surat jagaan jika anda mengambil atau mengambil anak angkat.

3

Tambahkan semua pendapatan yang anda peroleh pada tahun sebelumnya. Ini merangkumi pendapatan anda dan mana-mana orang yang mendapat gaji yang layak di rumah, seperti pasangan anda. Gunakan carta had pendapatan di Sumber untuk menentukan sama ada anda layak mendapat kredit cukai. Contohnya, jika anda dan pasangan anda memperoleh $ 41,400 pada tahun 2009 dan anda mempunyai empat anak, anda layak mendapat sekurang-kurangnya $ 5,657 kredit cukai pada bulan Jun 2010.

4

Isi penyata cukai 1040 anda. Sekiranya anda mengisi 1040 dalam talian menggunakan IRS atau penyedia cukai persendirian, kredit cukai anda akan dikira secara automatik. Sekiranya anda membuat fail menggunakan borang kertas 1040, sahkan pengiraan anda dengan akauntan awam yang disahkan.

5

Failkan penyata persekutuan anda. Anda akan mempunyai dua pilihan. Anda boleh mengumpulkan Kredit Cukai Pendapatan yang Diperolehi dalam pengembalian cukai persekutuan anda, atau anda boleh menggunakan EITC untuk cukai tahun berikutnya.