Cara Melakukan Sembang Berkumpulan di Nimbuzz

Nimbuzz adalah aplikasi mudah alih, desktop dan Web percuma yang memberi pengguna pilihan untuk berbual dengan pengguna lain. Anda boleh memulakan sembang kumpulan untuk berkomunikasi dengan rakan anda sekaligus dalam aplikasi. Sebelum memulakan sembang kumpulan pada peranti mudah alih anda, pastikan bahawa rancangan mudah alih anda merangkumi penggunaan data selular yang mencukupi agar anda tidak melebihi peruntukan bulanan anda. Sama ada anda menggunakan aplikasi Web, versi desktop atau mudah alih, sembang kumpulan berlaku dengan cara yang sama.

1

Lancarkan aplikasi Nimbuzz di telefon anda. Semasa anda memuat turunnya, ikon untuk aplikasi ditambahkan ke skrin utama telefon anda yang diperluas untuk akses cepat.

2

Log masuk ke akaun Nimbuzz anda. Sekiranya ini pertama kalinya anda menggunakan aplikasi, anda akan diminta untuk membuat akaun. E-mel dihantar ke alamat e-mel yang anda berikan semasa pendaftaran untuk mengesahkan akaun.

3

Import kenalan anda dari perkhidmatan lain seperti Yahoo Messenger, AIM, GoogleTalk, Facebook, MySpace dan lain-lain.

4

Ketik "Kenalan" dan kemudian ketik orang pertama yang ingin anda tambahkan ke sembang kumpulan. Ketuk "Mulakan Sembang" untuk melancarkan sembang berasaskan teks dengan orang itu. Apabila orang itu menerima jemputan anda untuk berbual, bilik akan dibuka. Pada masa penerbitan, Nimbuzz tidak menyokong sembang video kumpulan, walaupun sembang video satu-ke-satu adalah mungkin.

5

Ketuk ikon "Kumpulan Sembang" di sudut kanan atas skrin. Senarai orang yang disimpan dalam senarai kenalan anda dipaparkan.

6

Sentuh nama kenalan yang ingin anda tambahkan ke sembang kumpulan. Tunggu kenalan menerima jemputan sembang kumpulan. Apabila diterima, namanya muncul dalam senarai ahli yang aktif.