Sampul surat tidak akan dimasukkan ke dalam Pencetak Saya

Mencetak sampul sedikit seperti lelucon lama mengenai anjing yang bercakap: anda tidak mengkritik aksennya kerana keajaiban bahawa ia boleh bercakap sama sekali. Banyak pencetak, terutamanya peranti canggih yang biasa terdapat di pejabat syarikat, mempunyai jalan kertas yang rumit yang menggerakkan media percetakan anda di sekitar dan melalui bahagian dalam yang sama dengan roller coaster. Sekiranya anda mencuba dan gagal meyakinkan pencetak anda untuk memasukkan sejumlah sampul surat, pastikan anda memuatkan dan menggunakan stok anda dengan betul untuk hasil pencetakan yang optimum.

Bentuk kepak

Sebilangan besar pengeluar pencetak mewajibkan bentuk sampul surat tertentu untuk digunakan dalam perkakasan mereka, dan memberi amaran kepada anda tentang penggunaan bentuk lain. Jangkakan mencari larangan terhadap penutup kepak berganda, sampul pelekat diri - terutamanya pada pencetak laser - dan sebarang bekalan dengan jepit, penjepit atau pengikat lain. Sebilangan makanan ini kurang baik, ada yang mencetak dengan buruk dan yang lain boleh merosakkan mekanisme pencetakan. Sebaik sahaja anda menemui reka bentuk sampul yang berfungsi dengan baik di pencetak anda, letakkan blok alamat anda agar tidak melintasi kawasan dengan lipit, kerana ketebalan berganda ini mengambil dakwat atau toner tidak rata.

Ketebalan

Sampul surat yang diperbuat daripada kertas tebal menimbulkan cabaran khas bagi pencetak, terutamanya apabila anda menganggap bahawa pembinaan sampul boleh menghasilkan lapisan kertas berganda, tiga atau empat kali ganda. Anda mungkin perlu memproses item ini satu demi satu melalui dulang suapan manual, jika pencetak menerimanya sama sekali. Sampul surat yang kecil dan tebal mungkin menimbulkan kesukaran makan lebih banyak daripada yang lebih besar, kerana barang-barang kecil menghadirkan pencetak dengan kelebihan yang tidak dapat digenggam ketika memakan bekalannya.

Beban berlebihan

Meletakkan terlalu banyak sampul surat ke dalam dulang masukan sekaligus akan menghasilkan timbunan media yang mungkin salah digunakan, jika ia sama sekali makan. Walaupun sampul surat yang dilipat dengan ketat dapat menunjukkan profil yang memerah dan melenting pada titik di mana mereka memasuki pencetak, yang menjadikannya sukar untuk memilih dan menolak. Kerana anda dapat mencetak dalam orientasi lanskap dan potret, rancangkan pencetakan anda sehingga sampul memuat setip mungkin, dan hadkan jumlah yang anda masukkan pada satu masa.

Input Campuran

Sekiranya anda cuba memasukkan sampul surat ke dalam baki input yang juga berisi kertas, mekanisme pengumpan pencetak anda mungkin tidak dapat mengambil sampul surat kerana tidak dapat menimbulkan geseran yang diperlukan untuk tugas tersebut. Untuk hasil terbaik, keluarkan bahan habis pakai biasa anda dari sumber input dan muatkan sampul surat anda sendiri. Sekiranya anda sering mencetak sampul surat, periksa dulang atau aksesori khas untuk pencetak anda, atau cari model pencetak yang menerimanya.