Bagaimana Acara Craigslist Berfungsi

Pada tahun 1995, San Franciscan Craig Newmark memulakan Craiglist sebagai senarai e-mel peristiwa di bandar. Craigslist akhirnya berkembang menjadi ruang dalam talian untuk orang di seluruh dunia untuk menyiarkan iklan rahsia dan mengambil bahagian dalam forum. Acara tetap menjadi ciri laman web ini, membantu anda mengiklankan pameran kraf tempatan, penjualan garaj, penggalangan dana, konsert tanpa sebarang kos. Acara Craigslist berfungsi dengan cara yang serupa dengan catatan lain. Anda hanya menambah butiran dan tarikh acara anda, dan dalam beberapa minit anda boleh membagikannya dengan komuniti anda.

Daftar kiraan

Anda tidak perlu menyediakan akaun untuk menyiarkan acara dan iklan lain ke Craigslist, tetapi melakukannya dapat membantu anda mengurus maklumat anda dengan lebih mudah. Akaun membolehkan anda mengedit dan memposting semula iklan tanpa melalui langkah tambahan, dan dapat membantu anda melacak beberapa catatan dengan lebih baik. Untuk membuat akaun, pergi ke laman Craigslist untuk lokasi anda; klik "akaun saya" kemudian "daftar untuk akaun." Masukkan alamat e-mel anda dan kata pengesahan, dan kemudian periksa akaun e-mel anda untuk pengesahan anda dari Craigslist.

Catatan Acara

Untuk mengeposkan acara anda, log masuk ke akaun Craigslist anda dan klik "pengeposan baru." Pilih lokasi anda dari menu lungsur turun dan di bawah "jenis siaran apa ini", pilih "acara". Dalam kategori acara, anda akan diminta untuk mengklasifikasikan maklumat anda sebagai kelas atau acara. Dari sana, anda boleh memasukkan butiran untuk acara anda, termasuk tajuk dan keterangannya, dan tarikh mula dan akhir. Anda juga perlu memilih bagaimana anda mahu alamat e-mel anda ditunjukkan kepada orang lain. Secara lalai, Craigslist menetapkan semua alamat e-mel menjadi tidak dikenali, tetapi anda boleh memilih untuk menyediakan alamat e-mel anda atau menyembunyikannya sehingga anda tidak dapat dihubungi.

Pantau Respons

Sebaik sahaja anda menghantar acara anda ke Craigslist, anda mungkin mula menerima respons dan pertanyaan dari pengguna Craigslist lain yang telah melihatnya. Sekiranya anda membenarkan alamat e-mel anda dikongsi, anda akan menerima pertanyaan ke akaun e-mel tersebut. Sekiranya anda memberikan maklumat hubungan alternatif seperti laman web, nombor telefon atau alamat e-mel lain, anda boleh mengharapkan orang lain menghubungi anda di sana.

Alih keluar atau Edit Acara

Acara Craigslist disiapkan untuk tamat selepas tarikh tamat acara yang anda berikan. Sekiranya anda perlu membuang acara sebelum waktu itu, anda boleh melakukannya dengan log masuk ke akaun anda dan menghapus acara dari catatan anda. Atau, jika anda perlu mengubah tarikh atau mengedit salah satu maklumat yang awalnya anda berikan, anda juga boleh melakukannya melalui akaun anda. Jika tidak, acara anda akan dikeluarkan dari pandangan umum oleh Craigslist setelah selesai.