Idea Pemasaran untuk Makanan Haiwan Peliharaan yang Sihat

Ramai orang menggemari haiwan kesayangan mereka dan menganggap mereka sebagai ahli keluarga. Pemilik perniagaan kecil yang pakar dalam makanan haiwan kesayangan perlu memasarkan produknya kepada pelanggan jenis ini. Yakinkan pemilik haiwan peliharaan bahawa produk anda baik untuk haiwan mereka, dan anda akan mempunyai asas pelanggan yang kukuh. Berikan maklumat terperinci melalui senarai mel yang disasarkan, berikan sampel, kembangkan kehadiran dalam talian dan hos acara untuk memasarkan syarikat anda.

Surat berita

Mendapatkan maklumat kepada orang yang mungkin membeli makanan haiwan kesayangan anda adalah penting. Berikan buletin percuma di mana anda menampilkan artikel mengenai bagaimana memiliki hewan peliharaan yang sehat dan sertakan maklumat mengenai produk dan perniagaan anda sendiri. Iklankan buletin anda di Web, minta doktor haiwan tempatan, kandang dan penjaga haiwan untuk memberikan salinan dan mengambil sampel bersama anda semasa lawatan ke taman anjing dan kawasan komuniti lain di mana pemilik haiwan peliharaan biasanya berkumpul. Tanya doktor haiwan jika anda boleh meletakkan pelekat yang mengiklankan perniagaan anda di majalah ruang menunggu mereka. Pastikan iklan anda tepat. Pentadbiran Makanan dan Dadah AS menyatakan bahawa terdapat dasar tertentu mengenai bagaimana makanan haiwan peliharaan dapat dipasarkan. Anda mesti mematuhi dasar dan prosedur negeri dan persekutuan.Lihat kepada Persatuan Pegawai Pengawal Makanan Amerika untuk mendapatkan maklumat mengenai garis panduan ini.

Sampel dan Kupon

Bungkus sampel kecil dari pelbagai makanan haiwan kesayangan untuk diberikan secara percuma untuk membantu mempromosikan perniagaan anda. Sampel memberi orang peluang untuk menilai seberapa baik haiwan kesayangan mereka menyukai produk dan mendorong mereka untuk melabur dalam pakej penuh. Tawarkan kupon bersama setiap sampel untuk menjadikan pemilik haiwan peliharaan lebih berminat. Bawa sampel dan kupon anda ke tempat yang sama yang anda lawati untuk menyebarkan buletin, seperti doktor haiwan, penjaga, kandang dan taman.

Kehadiran Dalam Talian

Membuat kehadiran dalam talian yang layak adalah cara pemasaran produk anda yang murah dan menguntungkan. Buat laman web mengenai perniagaan anda yang juga menampilkan blog dengan berita haiwan tempatan dan nasional. Pasang halaman Facebook atau MySpace yang mengiklankan kedai dan produknya. Anda juga boleh menawarkan buletin anda dalam talian dan mengumpulkan alamat e-mel dari mereka yang berminat untuk melanggan. Pastikan kehadiran dalam talian anda sentiasa segar dengan kerap mengemas kini halaman anda dan menghantarnya ke pelbagai mesin carian untuk meningkatkan jumlah pembaca anda.

Acara

Mengadakan acara komuniti akan meningkatkan penjualan anda dan menunjukkan dedikasi anda kepada kawasan anda. Rancangkan "sarapan doggie" atau "kitty brunch" di mana anda menjemput pemilik haiwan peliharaan dan haiwan mereka untuk mampir untuk menikmati makanan percuma. Beriklan dengan plakat di depan kedai anda dan di laman Web anda. Hidangkan sampel haiwan produk anda dan sediakan donat, bagel dan kopi kepada tuannya. Tanyakan kepada tetamu jika mereka berminat untuk mendaftar ke buletin anda dan hantar mereka pulang dengan kupon. Jenis pemasaran ini akan membantu membina hubungan pelanggan peribadi yang menurut Patricia Sorce Ph.D. dalam artikel yang diterbitkan oleh RIT Printing Industry Center, akan membantu meningkatkan kesetiaan pelanggan dan memastikan penjualan berulang.