Cara Membuka Lori Taco

Bagi orang dalam perjalanan, memilih makanan di trak makanan di tepi jalan adalah pilihan yang mudah dan memuaskan. Anda boleh memanfaatkan trend trak makanan dengan menyediakan taco kepada pelanggan yang lapar. Sebelum anda membuka trak taco anda, bagaimanapun, anda perlu merangkumi persaingan tempatan anda dan mencari niche anda dalam perniagaan trak taco. Dengan beberapa perancangan dan kepintaran perniagaan, anda boleh membuka trak taco yang berjaya.

1

Dapatkan trak makanan. Beli trak baru yang memenuhi spesifikasi anda atau trak terpakai untuk menjimatkan wang. Pastikan trak mempunyai ruang yang cukup untuk anda menyimpan makanan dan membuat taco anda. Trak itu juga harus dilengkapi untuk menyimpan makanan panas, termasuk daging taco anda, makanan panas dan sejuk, termasuk keju dan sayur-sayuran yang diparut, sejuk.

2

Cari lokasi untuk trak taco anda. Fokus pada kawasan yang banyak diperdagangkan atau mesra pejalan kaki di bandar anda. Fikirkan tentang demografi yang ingin anda sasarkan, dan cari kawasan di mana demografi itu tinggal atau berfungsi.

3

Mematuhi peraturan bandar dan negara anda yang mengawasi trak makanan. Di Washington, DC, misalnya, pengusaha trak makanan harus mendapatkan sijil melalui Kursus Persijilan Pengurus Makanan. Negeri-negeri lain menghendaki pengusaha trak makanan mendapatkan lesen untuk menjual makanan dan menyerahkan pemeriksaan kenderaan mereka oleh jabatan kesihatan negeri.

4

Reka menu anda. Konsep trak taco bukanlah perkara baru, jadi anda mungkin mempunyai persaingan di kawasan anda. Tentukan apa yang akan menjadikan trak taco anda menonjol. Mungkin anda akan menawarkan lebih banyak isi daging untuk taco, dari daging lembu hingga daging babi dan ayam yang dicincang, daripada pesaing anda. Tetapkan harga pada kadar yang berpatutan - tetapi pada harga yang akan membawa keuntungan.

5

Datang dengan nama yang tidak dapat dilupakan untuk perniagaan trak taco anda. Anda mahu pelanggan mengingati anda di antara lautan trak makanan, jadi pilihlah nama yang menjadikan perniagaan anda menonjol.

6

Pasarkan trak taco anda. Letakkan brosur di kereta di tempat letak kereta restoran Mexico - di sini, anda boleh menggunakan pangkalan pelanggan yang jelas menikmati jenis makanan yang anda sajikan. Gunakan media sosial untuk keuntungan anda - halaman yang dikemas kini secara berkala di laman media sosial dapat memberi maklumat kepada pelanggan mengenai lokasi dan menu anda, dan juga membawa pelanggan baru.