Cara Memperoleh Salinan Diploma

Dari pejabat sumber manusia hingga tentera hingga sekolah siswazah, hakikat bahawa anda lulus sekolah menengah atau kolej perlu disahkan. Walaupun banyak pejabat melakukan ini melalui transkrip, ada yang menegaskan bahawa mereka melihat diploma anda yang sebenarnya. Sekiranya ini berlaku, anda boleh mencari pengganti dengan lebih mudah.

1

Hubungi sekolah anda. Sebilangan besar sekolah akan menggantikan diploma asli dengan yang baru dengan bayaran. Walau bagaimanapun, sekolah biasanya memerlukan anda mengikuti prosedur tertentu untuk mendapatkan diploma tersebut. Hubungi sekolah anda atau lawati laman webnya untuk menentukan prosedur penggantian diploma yang sesuai. Sekiranya anda mencari diploma sekolah menengah, anda mungkin perlu menghubungi jabatan pendidikan untuk negeri anda, seperti yang diperlukan di Florida.

2

Isi kertas kerja yang diperlukan. University of Miami menghendaki pelajar melengkapkan borang tertentu dan menghantar yuran ke sekolah untuk mendapatkan salinan diploma. Kegagalan menyelesaikan kertas kerja dengan betul atau menghantar yuran boleh menyebabkan kelewatan.

3

Ketahui apa yang diharapkan. Sebilangan besar kolej dan jabatan pendidikan akan menyenaraikan jumlah masa yang anda boleh tunggu sebelum anda menerima salinan diploma anda. Di samping itu, beberapa institusi pendidikan, seperti Jabatan Pendidikan Negeri New York, tidak akan memberikan diploma dengan nama apa pun melainkan yang asli. Ini bermaksud bahawa anda tidak boleh mengharapkan diploma mengandungi nama perkahwinan atau perceraian anda. Namun, ini secara amnya tidak menjadi masalah bagi kebanyakan majikan.