Cara Menggunakan CrunchBase di LinkedIn

Pemilik perniagaan kecil sering menggunakan kenalan sosial dan profesional dan alat carian di LinkedIn untuk mencari calon pelanggan baru dan pelanggan perniagaan. Mereka juga menggunakan pangkalan data dalam talian seperti CrunchBase untuk menyiasat orang dan syarikat sebelum melakukan hubungan. Walaupun pangkalan data CrunchBase ada di laman webnya sendiri, anda dapat dengan cepat melakukan penyelidikan di LinkedIn dengan peluasan produktiviti Google Chrome yang disebut CrunchBase Search. Dengan CrunchBase Search, anda menggunakan alat CrunchBase di Chrome semasa berada di LinkedIn untuk mendapatkan maklumat asas atau menavigasi dengan cepat ke maklumat terperinci di halaman Web pangkalan data tertentu.

1

Pergi ke halaman muat turun Google Chrome (pautan di Sumber). Klik butang "Muat turun Google Chrome" dan kemudian ikuti arahan di skrin untuk memuat turun Chrome ke komputer anda. Sekiranya anda sudah mempunyai Chrome, lewati langkah ini.

2

Buka tab baru di Chrome dan klik ikon Kedai Web Chrome, atau klik pautan di Sumber, untuk pergi ke Kedai Web Chrome.

3

Masukkan "CrunchBase Search" di medan Search the Store dan kemudian tekan kekunci "Enter" papan kekunci komputer anda untuk mencari ekstensi.

4

Cari bar penerangan CrunchBase Search di antara hasil carian yang muncul.

5

Klik butang biru "+ Tambahkan ke Chrome" di sebelah kanan bar.

6

Klik butang "Tambah" di kotak Confirm New Extension yang muncul untuk menambahkan ekstensi ke Chrome.

7

Pergi ke LinkedIn dan terokai sehingga anda menemui orang atau syarikat yang anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut.

8

Klik ikon "CrunchBase Search" di sudut kanan atas Chrome untuk membuka bar carian pop timbul CrunchBase Search.

9

Masukkan nama orang atau syarikat di bidang Carian dan klik "Cari", atau tekan "Enter" untuk menyemak maklumat asas mengenai orang atau syarikat itu jika ada.

10

Klik gambar di sebelah kanan maklumat asas untuk mengakses maklumat terperinci mengenai orang atau syarikat di laman web CrunchBase di tab Chrome baru.