Langkah Memulakan Gudang Pembeku

Pergudangan sejuk adalah industri yang berkembang dengan permintaan yang terus meningkat. Perniagaan seperti restoran makanan segera, kedai bunga dan juga hospital perlu menyimpan barang berharga dalam suhu rendah; oleh itu, keperluan untuk pergudangan penyejuk beku yang berkualiti tetap kukuh. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk memulakan gudang penyejuk beku, lakukan langkah-langkah seperti membina cetak biru perniagaan untuk memastikan peluang yang lebih baik untuk berjaya.

Rangka Tindakan Perniagaan

Membangunkan rangka tindakan perniagaan yang terperinci akan membantu anda menentukan aspek perniagaan penyimpanan sejuk yang menjadi tumpuan utama perniagaan anda. Gariskan dalam rancangan perniagaan anda misi, visi dan matlamat anda. Senaraikan bekalan, modal dan jumlah pekerja yang diperlukan sekiranya ada. Walaupun menulis rancangan perniagaan menakutkan, penting, menurut Pentadbiran Perniagaan Kecil AS, kerana idea perniagaan anda dinyatakan dalam rancangan - dokumen hidup yang menggariskan setiap aspek penting dalam operasinya.

Pelesenan

Setelah anda mengetahui jalan perniagaan penyimpanan sejuk anda, anda boleh mendaftarkan perniagaan anda, dan memohon Nombor Pengenalan Majikan anda dan sebarang lesen yang berkaitan dengan memiliki gudang pembeku. Biro Gudang Jabatan Pertanian Illinois memerlukan lesen bagi sesiapa yang mengendalikan gudang sejuk. Periksa dengan pejabat kerajaan tempatan dan negeri anda untuk mengetahui sebarang keperluan lesen. Lawati IRS.gov untuk maklumat cukai anda dan tentukan jenis entiti perniagaan yang anda mulakan.

Maklumat

Anda mempunyai tahap penyejukan yang berbeza-beza ketika memulakan gudang penyejuk beku. Gudang bersuhu tinggi berkisar antara 5 darjah dan minus 5 darjah Celsius, dan bertujuan untuk menyimpan barang seperti sayur-sayuran, kayu dan produk bunga. Gudang penyimpanan suhu sederhana berkisar antara minus 10 darjah dan minus 18 darjah Celsius, yang sangat sesuai untuk barang seperti daging. Gudang penyejuk beku suhu rendah mempunyai suhu antara minus 23 darjah hingga minus 28 darjah Celsius untuk tujuan menyimpan barang seperti ais krim. Gudang beku ultra rendah mengekalkan suhu sama dengan atau di bawah minus 30 darjah Celsius, yang terutama digunakan untuk simpanan industri, bank darah dan pelbagai barang perubatan. Masukkan rancangan perniagaan anda tahap penyejukan yang sesuai dengan keperluan anda.

Lokasi

Lokasi dan pembinaan adalah aspek penting untuk memulakan gudang penyejuk beku. Bergantung pada suhu kemudahan anda, anda memerlukan asas asas tertentu. Syarikat pembinaan penyimpanan sejuk DeHart, pembina dan pemudah cara gudang penyejuk beku, menyatakan bahawa salah satu perkara terpenting yang perlu dipertimbangkan ketika membina gudang untuk menyimpan barang beku adalah lantai konkrit yang mana yang harus digunakan. Bekerjasama dengan ejen harta tanah dan kontraktor anda mengenai rancangan penyejukan anda semasa melabur di lokasi untuk gudang pembeku anda.