Penghapusan Cukai untuk Makanan untuk Pekerja

Makan di luar, sebagai pekerja, boleh menjadi mahal. Nasib baik, Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri membenarkan pekerja memotong kos makanan jika makanan itu untuk tujuan perniagaan. IRS mengenakan peraturan tertentu untuk memotong makanan, jadi fahami bagaimana ini berfungsi. Anda tidak boleh menolak makanan yang anda makan semasa bekerja.

Peraturan umum

IRS membolehkan anda mengurangkan kos makanan di bawah satu daripada dua senario. Pertama, makanan mesti diperlukan untuk anda menjalankan tugas. Sekiranya anda mesti berhenti berehat semasa dalam perjalanan perniagaan dan anda makan, anda boleh memotong kos makanan ini dari pendapatan bercukai anda. Sebagai pilihan, makanan mestilah untuk hiburan yang berkaitan dengan perniagaan.

Perakaunan Untuk Perbelanjaan

Anda boleh mengambil makanan yang berkaitan dengan perniagaan dengan dua cara. Anda boleh memotong kos sebenar atau menggunakan elaun makan IRS standard. Untuk mengambil kira kos sebenar, simpan semua resit untuk makanan anda dan tambahkan. Sebagai alternatif, gunakan elaun perbelanjaan IRS, yang diterbitkan dalam Penerbitan 463; elaun berubah setiap tahun.

Had Potongan

Anda hanya dibenarkan memotong hingga 50 peratus daripada jumlah makanan anda. Had ini dikenakan untuk cukai dan petua dan merangkumi caj untuk kelab malam. Anda tidak boleh menolak makanan yang dibayar balik Ini bermaksud bahawa anda akan selalu menanggung kos yang melebihi had jika anda menggunakan kaedah perbelanjaan yang sebenarnya, kerana had tersebut dinyatakan sebagai peratusan.

Pertimbangan

Jejaki kedua-dua perbelanjaan, elaun sebenar dan standard, untuk melihat mana yang paling menjimatkan anda. Anda boleh mengambil elaun tersebut walaupun perbelanjaan sebenar anda kurang daripada kos sebenar elaun tersebut. Ini mungkin akan menjimatkan sejumlah besar wang jika anda makan sedikit dalam perjalanan perniagaan anda.