Bagaimana Memulakan Agensi Penempatan Sementara

Membantu orang mencari pekerjaan dan memberikan pertolongan yang berkualiti kepada syarikat yang memerlukan dapat sangat bermanfaat. Namun kakitangan sementara adalah perniagaan yang rumit; menyiapkan dan berfungsi semuanya banyak kerja. Apabila ekonomi berbalik dan berkembang, permintaan untuk kakitangan sementara meningkat dan mereka yang mampu memberikan kakitangan yang tepat dapat melakukannya dengan baik untuk diri mereka sendiri.

 1. Gabungkan Perniagaan Anda

 2. Memasukkan atau menubuhkan entiti perniagaan anda dengan nama yang unik dan tidak dapat dilupakan. Anda memerlukan sesuatu yang akan membantu anda menonjol dan membina pengiktirafan nama di jalan raya. Sekiranya anda berhasrat untuk melayani industri khusus, pertimbangkan untuk memasukkan sesuatu dari industri tersebut atas nama anda.

 3. Dapatkan Lesen Perniagaan

 4. Dapatkan lesen perniagaan untuk mana-mana bandar atau daerah di mana anda beroperasi. Sekiranya anda mengendalikan banyak pejabat, ini mungkin bermaksud banyak lesen. Pastikan operasi anda tetap sah, kerana kakitangan adalah industri di mana proses pengadilan dapat dilakukan dengan mudah dan anda tidak mahu dijumpai dengan sesuatu yang tidak teratur.

 5. Pembiayaan yang mencukupi

 6. Dapatkan pembiayaan yang mencukupi untuk beroperasi tanpa pendapatan sekurang-kurangnya enam bulan. Anda perlu menyediakan rancangan perniagaan sebelum dapat meminjam wang. Anda mesti dapat membuat pembayaran gaji untuk kakitangan sementara anda serta kakitangan perekrutan dan penjualan di pejabat anda.

 7. Pelanggan tidak selalu membayar invois secepat yang anda mahukan. Anda harus bersedia menghadapi jurang aliran tunai yang ketara. Anda juga akan mempertimbangkan semua perbelanjaan permulaan dan perbelanjaan pemasaran anda.

 8. Insurans Liabiliti Pembelian

 9. Beli insurans liabiliti untuk perniagaan anda termasuk insurans pampasan pekerja. Kakitangan sementara anda mungkin menjalankan fungsi penting untuk pelanggan anda. Kesalahan mereka adalah kesalahan anda. Anda tidak mempunyai pengawasan langsung terhadap pekerja anda dan apa-apa boleh berlaku kepada mereka ketika mereka berada di tempat kerja. Dengan begitu banyak pemboleh ubah di luar kawalan anda, anda memerlukan insurans yang baik.

 10. Sediakan Sistem Gaji

 11. Sediakan sistem yang membolehkan pembayaran gaji yang kerap; agensi kakitangan membayar kakitangan sementara mereka setiap minggu. Walaupun anda dapat membeli perisian gaji atau memulakan dengan cek manual, banyak syarikat permulaan dan perniagaan kecil memilih untuk melakukan outsourcing ke perkhidmatan gaji.

 12. Beli Senarai Mel

 13. Beli senarai surat dan direktori telefon untuk industri atau industri yang ingin anda layani. Anda memerlukan bahan baik untuk merekrut dan untuk meminta pelanggan. Pertimbangkan sumber seperti senarai lesen profesional, direktori persatuan perdagangan dan senarai surat yang dibeli melalui broker senarai.

 14. Buka Akaun Media Sosial

 15. Buka akaun dengan laman media sosial, kerana banyak syarikat menggunakannya sebagai alat merekrut dan pemasaran yang berjaya. Media sosial - terutamanya laman web yang berorientasikan perniagaan - membolehkan anda mencari rekrut yang memenuhi keperluan anda serta berhubung terus dengan pembuat keputusan utama dan pengurus bakal pelanggan. Sekiranya anda boleh mendapatkan calon rekrut dan pelanggan untuk menautkan ke akaun anda, anda mempunyai cara yang kukuh untuk menyebarkan keperluan pengambilan pekerja baru dan ketersediaan kakitangan.

 16. Rancang Strategi Perekrutan dan Penjualan

 17. Rancang strategi pengambilan dan penjualan anda. Kaedah terbaik berbeza-beza berdasarkan industri sasaran anda dan jenis jawatan yang ingin anda isi. Sejuk memanggil kedua-dua pelanggan dan rekrut. Gunakan surat terus, iklan dalam penerbitan perdagangan, iklan di surat khabar, menaja acara tempatan atau industri, menghantar ke papan pekerjaan, lawatan "drop-by" kepada calon pelanggan, menghadiri acara persatuan perdagangan, ledakan e-mel dan meminta rujukan dari kenalan semasa.

 18. Dapatkan Lokasi

 19. Dapatkan ruang pejabat yang selamat sekiranya anda berhasrat mempunyai kakitangan dan tempat di mana pelanggan dan rekrut boleh datang berkunjung.

 20. Sewa Kakitangan Penjualan dan Perekrutan

 21. Ambil jualan dan merekrut kakitangan jika anda merancang untuk lebih daripada satu orang operasi. Pengambilan dan penjualan kepada pelanggan melibatkan bakat penjualan yang baik. Carilah seseorang yang mempunyai rekod prestasi yang berjaya dalam bidang kepegawaian atau industri yang ingin anda layani.