Pemalam Starglow untuk After Effects CS3

Adobe After Effects membolehkan anda menambahkan kesan khas pada video dan animasi anda. Sebahagian daripada keluarga perisian Adobe Creative Suite (CS), After Effects membolehkan anda menambahkan pemalam pihak ketiga, memperluas rangkaian kesan yang tersedia. Salah satunya adalah Starglow, yang membuat corak berbentuk bintang di sekitar sorotan gambar. Starglow serasi dengan After Effects CS3 dan juga edisi kemudian.

Kesannya

Kesan cahaya yang dihasilkan dengan pantas, Starglow berfungsi pada sorotan, sumber cahaya dan kawasan terang pada lapisan sumber, menambah garis cahaya lurus yang memancar ke arah yang bertentangan antara satu sama lain. Kesannya serupa dengan hasil penggunaan penapis bintang pada kamera. Kesannya dapat dianimasikan untuk melengkapkan gambar bergerak anda.

Bentuk

Setiap cahaya terdiri daripada bintang sinar lapan dengan sumber cahaya pilihan anda atau sorotan di tengahnya. Starglow membolehkan anda menentukan arah sinar; anda boleh mengubah panjang dan lebar setiap sinar secara bebas. Ini membolehkan anda membuat kesan yang berbeza, dari cahaya halus dengan sinar pendek dan lembut hingga corak geometri cahaya bertindih.

Warna

Anda boleh membuat cahaya menggunakan warna tulen; Sebagai alternatif, kecerunan warna dengan hingga lima rona yang berbeza boleh dilakukan, memungkinkan untuk menghasilkan kesan cahaya prismatik yang berwarna. Sinar cahaya masing-masing mempunyai peta warna masing-masing, yang membolehkan anda mewarnakan masing-masing secara bebas daripada yang lain.

Pratetap

Walaupun pelbagai aspek dari setiap sorotan bercahaya dapat diatur secara berasingan, anda tidak perlu mengumpulkan setiap kesan yang berbeza dari awal. Untuk menjimatkan masa, Starglow menawarkan 29 kesan cahaya yang telah ditetapkan. Ini termasuk Aura, Kimia, Elektrik, Marikh dan Romantik. Pratetap itu sendiri boleh disesuaikan supaya anda dapat mengubahnya untuk mendapatkan kesan yang anda mahukan.

Permohonan

Starglow boleh digunakan untuk meningkatkan klip video. Anda boleh memilih untuk mempunyai satu atau dua bintang untuk menarik perhatian kepada sumber cahaya tertentu, seperti matahari, bulan atau lampu jalan. Anda juga boleh mempunyai beberapa bentuk berkilau yang menonjolkan kawasan atau garis terang, seperti pantulan sumber cahaya pada air yang bergelombang. Teks animasi juga dapat disempurnakan dengan Starglow, memberikan slogan atau tajuk projek anda yang menyerlah.