Cara Memasarkan Penjagaan Hari Dewasa

Pusat jagaan harian orang dewasa boleh menjadi tempat yang sesuai untuk warga tua yang mampu menyediakan beberapa penjagaan mereka sendiri untuk menghabiskan hari semasa pengasuh mereka di tempat kerja. Program ini dirancang untuk menyediakan beberapa perkhidmatan pemulihan serta aktiviti dan hubungan untuk warga tua yang tidak lagi berada di tempat kerja. Perkhidmatan boleh merangkumi makanan, penjagaan dan pemantauan kesihatan asas, penjagaan diri, tugas dan terapi. Menjalankan perkhidmatan jagaan harian untuk orang dewasa boleh menjadi pengalaman yang menggembirakan, tetapi memberi tahu orang ramai berapa banyak yang dapat anda tawarkan boleh menjadi sukar.

1

Iklankan kepada ahli keluarga mereka yang mungkin memerlukan penjagaan warga tua pada siang hari. Selalunya adalah keputusan pengasuh untuk mengatur perkhidmatan penitipan anak kanan. Letakkan iklan di bahagian kesihatan dan senior akhbar tempatan anda. Bahagian-bahagian ini sering muncul sekurang-kurangnya sekali seminggu di surat khabar harian yang lebih kecil.

2

Ketahui sama ada komuniti anda mempunyai buletin kesihatan yang disampaikan kepada penduduk kawasan. Ini akan menjadi penerbitan yang ideal untuk mengiklankan perkhidmatan anda di.

3

Hubungi gereja tempatan. Ramai warga emas menghadiri perkhidmatan gereja dan program senior lain di gereja. Tulis artikel mengenai peluang penitipan anak dewasa untuk buletin gereja dan tawarkan untuk menaja acara di gereja sebagai pertukaran untuk meletakkan brosur di kawasan kegiatan gereja.

4

Letakkan risalah atau brosur di klinik perubatan, farmasi dan hospital tempatan. Warga emas sering menghadiri klinik tekanan darah dan diabetes percuma dan sering ditemani penjaga mereka. Menempatkan sastera anda di lokasi-lokasi ini

5

Hubungi agensi perkhidmatan sosial tempatan anda, seperti yang menawarkan bantuan makanan dan pemanasan untuk warga tua. Beri tahu mereka mengenai perkhidmatan anda dan berikan brosur kepada mereka sehingga mereka dapat menyampaikannya kepada pelanggan yang mungkin memerlukan bantuan anda.

6

Ketahui apakah wilayah anda mempunyai agensi penuaan dan tawarkan untuk meletakkan brosur dan risalah di sana.

7

Adakan rumah terbuka percuma agar warga tua dan pengasuh mereka dapat melihat kemudahan anda dan berjumpa dengan mereka yang akan menyediakan aktiviti dan penjagaan secara langsung.

8

Tawarkan untuk bercakap di gereja dan tempat berkumpul lain mengenai perkhidmatan anda. Ini dapat memberi anda peluang untuk menjawab soalan mengenai perkhidmatan anda dan memberi orang peluang untuk bercakap dengan anda sebelum memutuskan untuk menghantar ibu bapa atau orang tua mereka yang lain untuk anda pada hari tersebut.