Kelebihan Saluran Peruncitan dan Jualan Dalam Talian

Perdagangan dalam talian Amerika Syarikat pada tahun 2009 berjumlah $ 145 bilion, menurut angka Biro Banci. Jualan dalam talian adalah sebahagian daripada kehidupan perniagaan seharian bagi semua orang, dari kedai mainan hingga barang runcit hingga syarikat kejuruteraan. Perniagaan anda dapat memperoleh banyak keuntungan dengan mengekalkan kehadiran penjualan dalam talian, termasuk beberapa saluran penjualan.

Peruncitan Dalam Talian

Perniagaan yang berminat dalam peruncitan dalam talian boleh menggunakan salah satu daripada beberapa laluan. Beberapa perniagaan, seperti Amazon dan Netflix, tidak memenuhi keperluan kos dan kakitangan dari kedai batu bata dan hanya ada di Internet. Syarikat lain, seperti Barnes & Noble, menggunakan kedai dan laman web mereka sebagai dua saluran penjualan yang berasingan. Sebagai tambahan kepada runcit konvensional, penjualan dalam talian juga merangkumi urus niaga perniagaan ke perniagaan dan penjualan pengguna ke pengguna, seperti tawaran eBay.

Kelebihan Dalam Talian

Menggunakan Internet sebagai saluran penjualan utama anda menawarkan pelbagai kelebihan. Membina laman web lebih murah daripada membuka kedai, dan anda dapat menjangkau pelanggan dalam talian di mana sahaja di dunia. Berbelanja senang dan selesa untuk pelanggan, dan anda dapat menyesuaikan pengalaman mereka berdasarkan penjualan dan pilihan masa lalu. Beberapa perniagaan masih berfungsi dengan lebih baik di luar talian, namun: Pakaian berbelanja, di mana tidak ada cara untuk mengesahkan kesesuaian sehingga pelanggan mencuba pakaian, tidak dapat menyesuaikan diri dengan e-commerce seperti menjual buku atau memesan bunga.

Pelbagai Saluran

Daripada menambahkan saluran penjualan kedua ke operasi batu bata anda, peruncitan dalam talian mungkin dapat menambahkan beberapa. DUA firma Logistik Kimia, misalnya, telah menubuhkan portal web yang boleh digunakan pengeluar kimia dan syarikat lain dalam industri untuk menjual perkhidmatan atau produk mereka. Pengguna boleh menggunakan portal DUA daripada menubuhkan laman web penjualan dalam talian mereka sendiri atau mereka boleh menggunakannya sebagai saluran kedua.

Pertimbangan

Walaupun kedai batu bata anda adalah saluran penjualan utama anda, masih ada kelebihan untuk mempunyai kehadiran dalam talian. Pengguna yang tidak mahu membeli-belah dalam talian masih boleh melakukan penyelidikan, mencari spesifikasi produk, mengkaji reka bentuk pakaian dan membandingkan harga anda dengan persaingan anda. Sekiranya anda memutuskan untuk berpindah ke e-commerce dengan laman web anda sendiri, anda harus melakukannya dengan betul: Laman web menarik yang mudah digunakan dan dilayari sangat mustahak jika anda mahu pengunjung kembali.